NORDAMERIKA

STORSTADSSEMESTER MED BARN: SAN FRANCISCO

San Francisco är känd som en kulturell och gastronomisk metropol med bra restauranger, museer och mikrobryggerier nog att hålla de flesta sysselsatta i veckor.

8733678941_37234debfe_k

Vad färre vet är att staden är också mycket familjevänlig. Läget i viken möjliggör roliga aktiviteter både utomhus och inomhus, så packa väskan och res till USA:s bästa barnby!

10 barnvänliga aktiviteter i San Francisco

• Hoppa på en av San Franciscos berömda kabeldragna spårvagnar och ta en tur upp och ner för branta gator. Föraren ringer flitigt med den gamla signalklockan – en säker hit för barnen.

Exploratorium vid vattnet är ett sagoland för nyfikna barn och deras föräldrar. Här kan du få håret att stå upp med statisk elektricitet, känna dig fram genom en mörk labyrint, leka med magneter eller prova en annan av de mer än 600 interaktiva installationerna. CNN utnämnde 2014 Exploratorium som USA: s bästa barnattraktion.

8733690831_ef450ebf7c_c

• Gå på Fishermans Wharf och titta på sjölejonen som ligger på piren och ryter till varandra. Om ni känner er sugna, köp ”clam chowder” – en musselsoppa serverad i en skål gjord av (ätbart) bröd. När ni kommer hem kan ni försöka göra soppan i ert egna kök – se recept här.

• Ta med barnen tillbaka till tiden före Nintendo och PlayStation på Musée Mécanique som rymmer en unik samling av över 200 gamla spelautomater; från Laffing Sal från 1920 till Pacman från 1980-talet. Jättekul för barnen och nostalgi för föräldrarna! Entré är gratis, men kom ihåg mynt till spelautomaterna.

• Ta en segeltur under den berömda röda Golden Gate-bron, till exempel med Blue & Gold Fleet , som har avgångar från Pier 39

• Titta på grymma hajar, färgglada fiskar och konstiga skapelser på Aquarium of the Bay , San Franciscos barnvänliga akvarium där det finns gott om möjligheter att känna på och leka sig fram till ny kunskap om marina djur.

• San Francisco är USA: s restaurangmekka och ett bra ställe att introducera de små till nya spännande rätter från hela världen. Dim sum och nudlar är barnvänliga val i Chinatown och i Missiondistriktet kan man prova mexikanska tacos. De klassiska kedjerestaurangerna på Fishermans Wharf är säkra full av hits för kräsna småttingar.

• Tanka med takeaway kaffe och släpp barnen lösa på Walter Haas-lekplatsen i Diamond Heights, medan du njuter av den vackra utsikten över staden från en bänk.

• Korsa Golden Gate-bron i en öppen röd lastbil från 1950-talet med Fire Engine Tours . Alla passagerare får klä ut sig till brandman i uniform och hjälm – mycket populärt för barnen.

• Smyg in grönsaker i barnens kost – det är mycket lättare när de kommer i flytande form. Det finns gott om bra juicebarer i stan.

UPP
Translate »