UTVALT FÖR DIG

SINGAPORE AIRLINES FÖRSTAKLASSLOUNGE

En stilla oas av lyxig elegans! Man får känslan av att befinna sig i lobbyn på ett sexstjärnigt lyxhotell när man kliver in i Singapore Airlines förstaklasslounge SilverKris Lounge på Singapores flygplats.

Lounge 4

Här finns förstås de obligatoriska sköna fåtöljerna och sittgrupperna, de eleganta privata skrivborden, en trevlig bar och mat för den hungrige. En ovanligt flott buffé med många olika läckra rätter står uppdukad. Men vår egen favorit finner vi längre in.

Går man rakt igenom den yttre loungen kommer man fram till ”The Private Room”. Här väntar en oas av lyxig elegans och ultimat avkoppling. Förutom ännu tjusigare och bekvämare sittgrupper finns här små intima konferensrum som till exempel lämpar sig utmärkt för en videokonferens. Familjen med spädbarn har ett eget rum, The Baby Room, med gott om plats och alla faciliteter för den lilla babyfamiljen. Och som pricken över i finns även en förstklassig liten restaurang med enbart tio bord och inredning i sobert mörka träslag och läder och med vackra inredningsdetaljer.

Det finns två à la carte menyer att välja från, dels en ”Oriental” med nio olika rätter som till exempel dim sum och tahu goreng, och sedan en ”Western” meny med sex olika internationella rätter. Vinlistan innehåller noggrant utvald champagne, vita och röda viner från både gamla och nya världen och ett portvin till det söta. Dessertmenyn har hela tio frestande alternativ att välja bland för den sötsugna.

Lounge 7

Efter en uppfriskande dusch i det fräscha och lyxiga duschrummet är vi redo för middag. Vi sjunker ner med ett glas Veuve Clicquot och beställer in vår middag bestående av fransk löksoppa, torskrygg med mango, tomat och grön ärtpuré och en fräsch sorbet med vit choklad som liten efterrätt. Allt smakar helt enkelt gudomligt gott och matchas perfekt med utmärkta viner av vår kunniga och trevliga servitör. Vill man inte äta så mycket finns här också diverse små läckerheter uppdukade, till exempel en härlig ostbricka, pinfärsk sushi, delikata handgjorda tryfflar och praliner, färska bär och små snittar. Det finns också färdiga rätter som byts ut hela tiden för att vara absolut pinfärska.

Vederkvickta, nöjda och mycket belåtna lämnar vi detta unika paradis, redo att fortsätta vår resa. Men vi längtar redan tillbaka.

Foto: Singapore Airlines

UPP
Translate »