ASIEN

SHANGRI-LA AL HUSN RESORT & SPA

Likt en drottning uppenbarar hon sig, omgiven av bergen och övergjuten av solens strålar som speglar sig i det turkosa vattnet framför henne. Namnet Shangri-La Al Husn Resort & Spa är talande då Al Husn betyder slott på arabiska. Det känns onekligen som att jag kliver in i ett slott.

En vacker inramning med oklanderlig service

Inramningen av hotellet med dess innergård och utsikten över infinitypoolen med havet tar andan ur mig. Innergården är som hotellets hjärta, här kopplar man av och samtalar efter lunchen. Innan middagen serveras här cocktails, champagne och snittar till livemusik. Överallt samtalas det, det skrattas och servicen är på mycket hög nivå, något som förstås kan förväntas när man bor på Al Husn.

Servicen är också oklanderlig i restaurangen Shahrazad där jag väljer att dinera.

Här serveras väl utvalda rätter från Oman, Libanon och Marocko. Även om det är lockande att inta middagen ute på den tillhörande terrassen väljer jag ett bord inne i restaurangen.Här är den arabiska atmosfären påtaglig och inredningen är så vacker. Det är som att kliva in i Tusen och en Natt. Jag serveras gudomliga mezerätter tillsammans med en fantastisk mix av grillat kött och sallader.

Som gäst på Shangri-La Al Husn Resort & Spa har du tillgång till systerhotellet Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa där utbudet av restauranger och barer är större. Här äger också många av de olika aktiviteterna rum som resorten erbjuder. Det är lite mer action här, men personligen föredrar jag lugnet på Shangri-La Al Husn Resort & Spa.

Lugnet och avskildheten

Den privata stranden som bara Al Husn-gäster har tillgång till (som gäst på Al Husn har du tillgång till hela La Barr Al Jissah) bjuder på en storartad utsikt över vad naturen kan skapa. Vyn är slående och när detta kompletteras av ljudet av havets vågor infinner sig ett lugn i själen. Nere vid den privata stranden finns också Mahhara Beach Bar and Restaurant som serverar en helt gudomlig tonfisk.

Lugnet infinner sig också när man beundrar konsten och fotografierna som återfinns på resorten. Grundaren av Shangri-La Al Husn Resort & Spa var en gång i tiden fotograf och därför återfinns mycket av hans och andra fotografers talande bilder på resorten.

Det är med små, nästan släpande steg som jag lämnar Shangri-La Al Husn Resort & Spa. Jag vill nämligen ogärna lämna resorten till skillnad från alla sköldpaddor som föds här på dess stränder. Men det är en helt annan historia.

För mer information: https://www.shangri-la.com/en/muscat/alhusnresortandspa/

Foto: Susanne Nilsson samt press

UPP
Translate »