TEKNIK

SENNHEISER ORPHEUS – PRIS: 470 000 KRONOR

Det är snart 25 år sedan Sennheiser lanserade den första versionen av hörlurarna Orpheus

HE90, som modellen hette, ansågs vara det bästa ljud man kunde köpa för pengar. Priset den gången låg på cirka 140 000 kronor och HE90 tillverkades endast i 300 exemplar.

orpheus-product-sennheiser

I dag är prislappen den dubbla för den som mot all förmodan skulle komma över ett par av lurarna som med tiden har blivit ett attraktivt samlarobjekt. Nu återstår att se om nästa generation av Orpheus – den har tagit över tio år att utveckla – blir en lika stor succé som sin föregångare. Den här gången begränsas produktionen till maximalt 250 enheter per år, och det kan man ju möjligen förstå med tanke på att priset enligt uppgift kommer att ligga på cirka 470 000 kronor. Host.

Upp över öronen dyrt? Nej, inte alls om man lyssnar på ljudfantaster som bara väntar på att få låta ljudet flöda från keramiska och guldvaporiserade elektroder, platinavaporiserade membran och en förstärkare i carraramarmor. Hela härligheten byggs för hand i Tyskland och är sammansatt av inte mindre än 6 000 komponenter. Försäljningsstart i mitten av 2016.

För mer information:
www.sennheiser.com

UPP
Translate »