BILAR

PROVKÖRNING AV SPORTIGA FARTVIDUNDER MED LIVE IT

Visst är det kul med bröllop, studentfirande och födelsedagar men ofta är det knepigt att hitta en present som man vet att mottagaren verkligen kommer att gilla. Vad ger man till den som har allt eller som är ruskigt kräsen när det gäller färg, form och märke på gåvorna? Ett liknande dilemma är det när man ska hitta på något kul för kompisgänget eller kollegorna att göra tillsammans. Företaget Live It har specialiserat sig på att anordna upplevelser av olika slag och sortimentet består idag av drygt 2000 olika upplevelser över hela Sverige. Det utbudet lär borga för att man definitivt hittar något kul att överraska alla typer av mottagare med. Skulle upplevelsen ändå inte uppskattas går den lätt att byta till något annat ur det stora sortimentet hos Live It.

En typ av gåva som är speciellt populär är de olika motorsportupplevelserna. Häromdagen fick vi möjlighet att provköra riktigt maxade sportbilar, ni vet sådana där bilar som vi vanliga dödliga bara kan drömma om. Vi körde Porsche 718 Boxster, Porsche 991 Turbo Gen 2, Ferrari 458 Italia och Lamborghini Huracan Performante LP 640-4. Wow, snacka om den ultimata sportbilsupplevelsen! Porsche 991 Turbo är en fyrhjulsdriven kraftmaskin på 540 hk med härlig komfort. Den har, trots sin kraftfulla sportbilskänsla, ett hyggligt bagageutrymme, är en riktigt angenäm långfärdsbil och kan faktiskt fungera som den enda bilen för sin ägare. Men var försiktig så körkortet inte ryker. Man blir förvånad när man tittar ner på instrumentpanelen och inser att man kör betydligt fortare än man tror. Allra häftigast är dock utan tvekan att köra den nya Lamborghini Huracan.

Bara det ljuvligt rytande ljudet vid acceleration gör att håret på armarna reser sig och man nästan får tårar i ögonen. Den här fartmaskinen överträffar till och med vår gamla favorit Lamborghini Aventador som vi provkörde och skrev om för några år sedan i First Class Magazine. Det känns som att försöka tygla en otålig arabisk fullblodshingst när man ger rejält med gas men man upplever ändå att man verkligen har bilen i sin hand. Väghållningen är helt fantastisk och med strada-läget på växellådan är bilen till och med riktigt angenäm i stadstrafik. Under motorhuven finns en V10a på hela 640 hk som gör 0-100 på 2,9 sekunder. Varning för whiplashskada om man inte håller huvudet ordentligt på nackkudden när man gasar, med andra ord. Bilen är fyrhjulsdriven och även fyrhjulsstyrd så även bakhjulen svänger vid kurvtagning. Det här fartvidundret har hela elva banrekord runt om i världen och går lös på närmare tre miljoner kronor.

Härliga energiknippet Pischa, bland annat känd som fitness coach i årets upplaga av teveprogrammet Biggest Loser, var också med oss och provkörde och spred som vanligt glädje och entusiasm omkring sig. Vi kan berätta att hon redan kontrakterats för nästa säsong av teveprogrammet.

Blir ni sugna på att köra sportbilar nu i sommar? Då kan vi i samarbete med Live It ge er en fin rabatt just nu. Rabattkoden LIVEITMOTOR ger er 15 % på alla motorsportupplevelser till och med den 30 juli (gäller ej kategorin Sveriges Bästa).

Så passa på och njut av sommaren i en härlig sportbil nu!

För mer information:  www.liveit.se

Foto: Björn Waenerlund

UPP
Translate »