MAT OCH DRYCK

PIERRE OLIVER BLANCE DE BLANCS PRESTIGE BRUT

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är ett ekologiskt bubbel med fransk elegans och är det vin som det senaste året ökat sin försäljning mest i liter av de franska mousserande vinerna på Systembolaget. Detta torra mousserande vin sätter med sin balanserade och behagliga fruktighet guldkant på höstens stundande mingel, kräftskivor och skaldjursmiddagar. 

Perfekt till aperitif och skaldjur

Doften är balanserad och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken är balanserad och angenäm med en behaglig fruktsötma i kombination med fräscha inslag av persika, kex och nougat. Det mousserande vinet gör sig bäst vid 8-10°C och passar lika bra till mingel och aperitif som till höstens efterlängtade kräft- och skaldjurstillställningar.

Ekologiskt

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är producerad på utvalda ekologiskt odlade druvor. Termen Blanc de Blancs översätts till ”vita av vita” och innebär att alla druvor i blandningen måste vara gröna druvor.

Denna ekologiska Blanc de Blancs bjuder på balans mellan frukt och fräschör och har såväl mjuka som uppfriskande bubblor.

Tillverkning

Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Vinet får sedan vila på ståltank en tid innan buteljering. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas charmatmetoden.

Artikelnummer 77141 och priset är 89 kronor

UPP
Translate »