DESIGN

PHOTOGRAPHIC ART: AXEL CRIEGER

Hans bilder inspirerar konstsamlare och gallerister världen över

axel

Axel Criegers verk består av dussintals små fotografier och målade detaljer som tillsammans skapar ett fotografi som aldrig har tagits. Likväl ser de färdiga verken ofta så verklighetstrogna ut, att betraktaren känslomässigt tycker sig ha sett fotografiet förut även fast de aldrig kan ha gjort.

Betraktaren ser alltså bilden genom sitt kollektiva minne. Axel Crieger har studerat visuell kommunikation och har arbetat som fotograf, regissör och designer för stora internationella kunder i New York, Los Angeles, Paris, London och Milano. Han representeras av flera ledande gallerier och konstutställningar, däribland Context Art Miami, Art Southampton och Scope Art Basel. Crieger finns även representerad i Sverige genom Miva Galleries.

UPPFINNA VERKLIGHET

När din intuitiva visualisering av litteratur, en filmsekvens, en låt av Miles Davis eller en sinnesstämning är komplett börjar du skapa. Hur ser det ut? Hur kan eller bör det se ut? Hur vill jag att det ska se ut? När du börjar söka efter olika delar som passar in i en scen hittar du oväntade detaljer som kan påverka utkomsten och ändra färdriktningen. Detaljer, men mest av allt ljussättningen, så är kitten som håller samman delarna och gör en sak verklig.

SKAPA VERKLIGHET

Ju mer du rör dig inom olika kulturer, desto mer tudelad blir din relation till verkligheten. Den kulturella influensen på hur vi ser på verkligheten är enorm. I vissa kulturer ser man först på det man ser, medan andra först lägger märke till det som inte syns. Medan några vill att du förklarar varenda liten detalj, vill andra gå på magkänsla. Verkligheten är en chimär påverkad av utbildning, erfarenhet, intelligens och mod att acceptera nya perspektiv. Från och med mitten av februari till och med maj 2017 kommer Axel Criegers fotokonst att ställas ut på Lydmar Hotel i Stockholm.

Vi är oerhört stolta att få publicera ett urval av Criegers fascinerande konstverk här i First Class Magazine.

För mer information:
www.axelcrieger.com

UPP
Translate »