UR & JUVELER

NYPREMIÄR FÖR KRONS

Krons Ur byter namn till KRONS.

C5z3Q48ti0UBjXGCuXzTn9I2LEgIIGmTFdPCxnyKk_A

Vägg i vägg ”det stora varuhuset” i Stockholm ligger det något mindre PK-huset med en rad spännande butiker. Sedan i slutet av maj hittar man här ett anrikt företag i ny skrud: det som vi fram tills nu har känt till som Krons Ur har nämligen bytt namn till KRONS och fått en rejäl ansiktslyftning. Som kronan på verket kan man från och med nu ta sig hit för att inhandla sin nya Rolex.

9VfhlLBrwU9wLc1e0Twjcg_y0Tej1Gx80hetR21GecA

Klockfantaster från när och fjärran har sedan 1960-talets början vänt sig till Krons när ett nytt ur stått på inköpslistan. Den första butiken låg på Mäster Samuelsgatan och startades av Oskar Kron som tillsammans med sin bror Otto samt brödernas far Manfred Kron flydde till Sverige, via Norge, från Österrike strax innan andra världskrigets början. Manfred Kron, som var utbildad urmakare, fick snabbt anställning hos butikskedjan Atlantica som på den tiden var stor inom klockor.

Rolex Day-Date 40
Rolex Day-Date 40

Krons butik på Mäster Samuelsgatan gick så bra att man beslöt sig för att expandera till PK-huset, ett drag som skulle visa sig vara ett bra affärsmässigt beslut. Redan året efter att den andra butiken öppnats behövde man anställa mer personal och det var då Margareta Rydbeck började arbeta där. Det Margareta inte vet om klockor är inte värt att veta och så har det varit i 40 år! Att Krons är ”still going strong” har de just bevisat genom sin nypremiär, det samma gäller Margareta som fortfarande servar och guidar sina kunder med högsta professionalitet.

Rolex Yacht-Master 40
Rolex Yacht-Master 40

Idag är det familjen Larsson som driver Krons, och arbetet med att tillfredsställa kundernas högt ställda krav på både utbud och service upphör aldrig. Det är inte vilka klockmärken som helst som representeras av Krons; Omega, Breitling, IWC, Jaeger- LeCoultre, Sjöö Sandström, Chopard, Tag Heuer, Longines och Tudor för att nämna några.

En av de stora nyheterna i samband med nypremiären av Krons nyrenoverade butik i PK-huset är att man nu även representerar Rolex, det världsdominerande varumärket med klassiska och hyllade klockmodeller som bland annat Datejust, Submariner och Day-Date.

Rolex Cellini Time
Rolex Cellini Time

Charlotta Eriksson, VD, berättar: ”När möjligheten att utveckla butiken uppstod och möjligheten att samtidigt addera Rolex i butikens sortiment var det för oss en självklarhet och en mycket stor glädje Att få öppna den mest exklusiva Rolexprofilerade shop-in-shopen i Sverige stod då högst upp på agendan. Klockhuset har inte öppnat upp i ny butik på väldigt många år i Sverige och detta är en historisk händelse och nyhet, både för Sverige och för Krons.”

Att Rolex är ett världsledande märke har knappast undgått en sann klockfantast. Och ett sådant varumärke kräver särskild behandling. Rolex är oupplösligt förbundet med dess grundare Hans Wilsdorfs anda. Hans vision och ambition att skapa det perfekta uret ledde Rolex från framgång till framgång under alla de 50 åren som han personligen ledde företaget – en framgång som än i dag håller konkurrenterna på tå. Det var Hans Wilsdorf som satte kursen för varumärket och kom upp med de innovativa och storslagna planerna, samt han personligen som såg till att idéerna förverkligades.

Rolex Datejust Pearlmaster
Rolex Datejust Pearlmaster

För att manifestera Rolex entré i butiken har Krons utökat sin butiksyta genom att ta över en intilliggande butik för att skapa en Rolex shop-in-shop. Att representera ett så anrikt varumärke kräver särskilda insatser och vem som helst som kommer in i den nya butiken ser att man lagt ner både tid och resurser på genomförandet. Det är med andra ord väl spenderad tid att ta sig till PK-huset på Hamngatan för att både se den nya fina butiken, samt beundra några av världens finaste klockor.

För mer information:
www.krons.se

UPP
Translate »