MAT OCH DRYCK

NY STOCKSHOLMSRESTAURANG: JAPANESE DINNER CLUB

Kasai Japansese Dinner Club öppnar i Stockholm efter sommaren

Bilden har inget med Kasai att göra. Foto: Pixabay.

Det har synts i städer som London och Miami och nu är det dags för Stockholm att få sin första japanska dinner club. Killarna bakom det framgångsrika konceptet Bubbles & Brunch, Jerry Forsberg och Paulo Fagundez, har slagit sig samman med den internationella kocken Danny Elmaleh och öppnar nu Kasai på Linnégatan 18 i Stockholm. Med sig har de även Felix Granander som trots sin unga ålder redan är ett välkänt namn inom startup scenen i Sverige. Restaurangen kommer att vara öppen och leva dagtid för att senare under helgkvällar övergå till att bli en dinnerclub.

Danny Elmaleh är en välmeriterad köksmästare från Japan som numera är bosatt i Los Angeles och är mest känd för sina prisade koncept Katsuya och Cleo. Han hämtar mycket av sin inspiration från olika kulturer och tycker om att servera maten så att alla vid bordet delar och äter tillsammans, allt för att skapa en varm och social miljö kring bordet. Hans intresse för det multikulturella kommer från hans egen uppväxt med en marockansk pappa och en japansk mamma. Danny har jobbat på ertalet prestigfulla restauranger över hela världen.

På Kasai kommer man erbjuda en härlig miljö som bjuder in till sociala middagar där gästen erbjuds en rad olika typer av mat. Det kommer bland annat nnas en japansk izakaya, där man erbjuder moderna och kreativa tolkningar av traditionella japanska rätter och en robatabar där maten grillas över intensiv hetta. Självklart nns även en sushibar där man fokuserar på enkelhet med hög kvalitet.

UPP
Translate »