NORDAMERIKA

HOTEL AMERICANO I NEW YORK

LA PISCINE 1

Börja med att checka in på Hotel Americano, vackert beläget i hjärtat av Chelsea och omgivet av några av världens mest ansedda gallerier. Här är det nära till New Yorks nya andhål, The High Line Park. Americano har en takterrass med spektakulär utsikt över New York. Här minglar konst- och modeeliten året runt, badar i poolen som är uppvärmd och förvandlas till termalbad vintertid, samt njuter av cocktails och argentinska delikatesser.

Hotellet har en vilsam estetisk zen-liknande miljö. Hotellrummen är inredda i sparsmakad elegant japanskinspirerad design. Franska designern Arnaud Montigny, känd från att ha inrett en av väldens mest ikoniska designbutiker – Colette i Paris – har kreerat en urban Ryokan med sängar uppbyggda på träplattformar. Ljusa naturmaterial, varm sensuell belysning blandas med den senaste tekniken, vilket bidrar till en behaglig vistelse bort från New Yorks stökiga gatuliv. Bada i djupa badkar och njut framför brasan i mjuk denimbadrock och ulltofflor.

STUDIO SUITE 2

Ipads finns i alla rum uppdaterade med spellistor och guider samt Americanos virtuella presentbutik. Men det är kanske personalen som är hotellets stora tillgång; charmig, serviceinriktad och behagligt avkopplad. Missa för all del inte skådespelet Sleep Noo More, den ständigt föränderliga teatern dörr-i-dörr som enbart skulle pågå i sex veckor men som nu har blivit en destination med en av New Yorks unikaste takterrassbarer.

Här förflyttas gästerna till en svunnen tid med elegans och sensualitet. Tiden står still medan man njuter av kryddig ”punch” från kopparkärl och underhålls av det sensuella skådespelet. Ett måste sommartid då hela terrassen blommar. Chelsea är mecka för den konstintresserade och äter gör man med fördel på Cafeteria som är en institution i området, här äter man mycket och gott. Bruncherna är legendariska!

UPP
Translate »