MAT OCH DRYCK

NEDERBURG – THE WINEMASTERS CABERNET SAUVIGNON

Ny cabernet sauvignon-box från anrika Nederburg är nästan för bra för att tappas på box. Det berömda sydafrikanska varumärket Nederburg har just lanserat en helt återvinningsbar 3-liters bag-in-box i Sverige – The Winemasters Cabernet Sauvignon 2020. 

Den prisbelönta vingården Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år, och är speciellt känd för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som också är Nederburgs ”signaturdruva”. Bara under de senaste veckorna har Nederburg vunnit flera viktiga priser för sina cabernet-viner. Dessa inkluderar en Drinks Business Master-medalj samt två guldmedaljer i 2022 års Cabernet Sauvignon Masters-tävling liksom en guldmedalj i Decanter World Wine Awards.

Boxen som nu lanseras är Nederburgs första satsning på bag-in-box-förpackningar i Norden. Detta har man valt att göra eftersom man bedömer att teknologin numer tillåter att även boxar klarar att visa upp The Winemasters-serien på det sätt vinmakarna tänkt sig när man skapat vinet. Denna bag-in-box är tillverkad av återvunnet papper och såväl boxen som påsen inne i boxen som bärhandtaget är 100% återvinningsbara. 

Vinet i sig är mycket tilltalande med inslag av mogna bäraromer som kompletteras av eleganta fattoner. En blandning av runda, röda och mörka fruktaromer blandas med subtila inslag av kryddighet och välintegrerad ek.

Du hittar också smaker av kakao och svarta körsbär samt en hint av pepparkorn. Ett värmande, glädjande och sammetslent vin med en lång tilltalande eftersmak.

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment fr.o.m. den 29 augusti 2022.

Nederburg – The Winemasters Cabernet Sauvignon
Artikelnummer: 57479
Pris: 269 kr (3L)
Alkoholhalt: 14%
Finns i beställningssortimentet

UPP
Translate »