NORDAMERIKA

DISTRITO CAPITAL HOTEL I MEXICO CITY

Distrito Capital ligger på Mexico Citys högsta punkt, mitt i Santa Fe som är känd som skyskrapornas stadsdel.

078-DS-Distrito_Capital

Här möts glas och betong, design och detalj, pulserande stadsliv och personlig service på ett alldeles charmant sätt. Varje rum är så detaljerat och genomtänkt inrett att det känns som en konstutställning, detta utan att på något sätt vara pretentiöst eller ”over the top”.

025-DS-Distrito_Capital

Hippt, chict, modernt, urbant, minimalistiskt och stiligt – alla dessa ord passar in på Distrito Capital tack vare den Parisbaserade interiördesignern Joseph Dirand som gav sig den på att skapa den ultimata designupplevelsen. Man behöver dock inte göra stort mer än att ställa sig framför de stora panoramafönstren och beundra den fantastiska utsikten över staden för att hänföras. Fönstren går från golv till tak och har dubbel takhöjd.

083-DS-Distrito_Capital

Det här är hotellet för den som vill uppleva design och uppskattar det avskalade. Färgerna går i vitt, svart och grått vilket kontrasteras av färgglada konstverk. Hotellets ”Suite Royal” är med sina 109 kvadratmeter områdets största, och den lämnar ingen oberörd med sin minimalistiska design. Bakom hotellet står Carlos Couturier & Moises Micha som båda lever för hotell och per idag driver tio stycken i Mexico samt Hôtel Americano i New York. De är båda aktivt involverade i samtliga hotell och lämnar inget åt slumpen. Att servicen på Distrito Capital är på topp dygnet runt kan nog till stor del bero på att en av ägarna bor i en lägenhet på själva hotellet.

004-DS-Distrito_Capital

Glöm dina eventuella förutfattade meningar om att hotellen i Mexico City går i spansk terrakottastil. Här är design lika hett som en chipotle med två extra chilifrukter!

UPP
Translate »