EUROPA

THE WESTIN PALACE I MADRID

Välkommen till Westin Palace i Madrid. Jag har flera gånger bott här och det är ett sådant där riktigt klassiskt hotell som man helt enkelt bara trivs på.

wes79cl.127210

Anledningen till detta är bland annat den spatiösa lobbybaren, La Cupola Lounge, som uppenbarar sig efter entrén via den grandiosa Belle Époque-receptionen. Under sin enormt stora takkupol är baren som en scen där all den vackra inredningen fungerar som kuliss för huvudrollsinnehavarna; gästerna. Här märks det tydligt att klientelet är såväl hotell- som världsvant.

Både affärsresenärer och turister är propert klädda och rör sig ledigt mellan utbudet av barer och restauranger. I anslutning till baren finns restaurangen La Rotonda som på söndagar arrangerar en mycket populär och uppskattad Sunday Opera Brunch. Fantastisk mat från dignande bufféer intas ackompanjerad av underhållning av klassisk musik, som till exempel opera. Nu i sommar kan man bland annat uppleva föreställningar av Madrids Kungliga teater samt San Fransisco-operan.

wes70lo.48449

Den som vill äta kantonesiskt går till Asia Gallery och för en pint tar man sig till baren 1912 Museo Bar som är inredd likt en engelsk herrklubb. En gång i tiden var detta ett populärt vattenhål för både Hemingway och Dali. The Westin Palace ligger mitt i Madrids kulturcentrum med Prado och Thyssenmuseet blygsamma hundra meter bort. Det här med att själva hotellrummet är till endast för att sova i stämmer ju inte riktigt, och ingen lär bli besviken.

Hotellet erbjuder sju olika priskategorier inklusive Kungliga sviten med sina 225 kvadratmeter. Samtliga rum är klassiskt inredda och erbjuder all tänkbar komfort och den lyx som man förväntar sig av denna kategori hotell. När du bokar rekommenderar jag att du ber om ett rum med utsikt över Madrids berömda fontän Neptun samt Pradomuseet.

Se fler bilder från hotellet, klicka:

För mer information:
www.westinpalacemadrid.com

UPP
Translate »