MAT OCH DRYCK

MACKMYRA LANSERAR EN RÖKIG SPECIALUTGÅVA

Som svensk whiskytillverkare är Mackmyra ensamma om att producera rökig whisky helt på svenska råvaror. Nu lanseras Svensk Rök/Amerikansk Ek – en exklusiv single malt whisky, gjord av egenrökt malt med svensk torv- och enrisrök, lagrad på nya amerikanska ekfat. Svensk Rök/Amerikansk Ek är en kraftigare rökt släkting och en hyllning till Mackmyras prisbelönade och populära whisky Svensk Rök. Whiskyn lanseras i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment den 31 januari.

Specialutgåvan är inspirerad av den svenska traditionen att röka med enris, och har en kraftigare röksmak än originalet Svensk Rök. Svensk Rök/Amerikansk Ek är uteslutande tillverkad av rökmalt, gjord på Mackmyras rökiga recept. Malten är hantverksmässigt och traditionellt stöpt, mältad och röktorkad med de lokala råvarorna, svensk torv och enris, i kölnan i Mackmyra Whiskyby. Whiskyn har sedan lagrats till 100 % på hårt kolade nya amerikanska ekfat.

Den nya upplagan är medelrökig och doftar rökig ek med kryddor, frukter och örter samt toner av torv, enris, rostad ek och vanilj. Den rymmer även sälta, mineraler, tobaksblad och toner av tjära, punchpraliner, päronkola och ingefära. Smaken är definitivt rökigare än doften. Torv, enris och sälta med kryddig ek, vanilj rostad ek, inlagda fikon och päronkola är framträdande smaker. Eftersmaken är lång, rökig och kryddig med toner av vanilj, rostad ek, inlagda fikon och päronkola.

Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek finns i begränsad upplaga till försäljning i Systembolagets beställningssortiment från den 31 januari 2018. Artikelnummer: 82129-01 och priset är 799 kr.

UPP
Translate »