NORDAMERIKA

LUMA HOTEL I NEW YORK

Luma Hotel är ett nytt boutiquehotell i Manhattans Midtown, på perfekt läge mellan Times Square och Bryant Park.

Det här är många New York-resenärers favoritkvarter. Trots att turister befolkar trottoarerna är Bryant Park en liten oas som varje lunch fylls av Midtowns välklädda businessmänniskor från de omgivande skyskrapornas kontor. Här, bakom imponerande New York Public Library (värt ett besök!), finns såväl wifi som eluttag så att den som hellre jobbar från parken kan välja att göra det. Godaste avokadomackan köar man till vid någon av parkens kiosker, eller så gör man som många andra, går in på Wholefoods – USA:s ”nyttiga” livsmedelskedja – och köper en sallad eller en dagens för att sedan slå sig ned i parken.

Det har byggts och renoverats mycket runt Bryant Park de senaste åren. Nu är lyftkranarna och byggställningarna färre och det är med stor nyfikenhet vi kliver in på nyöppnade Luma Hotel på 41:a gatan mellan 6:e avenyn och Broadway. Luma är ett boutiquehotell; byggnaden är inte mer än en –om än stylish och i glas – skärva som reser sig upp mot den blå himlen och entrén är diskret men välkomnande. Låt oss säga detta direkt: Lumas absoluta styrka är personalen. Vi får ett personligt, avslappnat bemötande som får oss att känna oss genuint välkomna. Färgsättningen i entré och bar går i brunt och koppar, och reflekterar den värme den hängivna personalen utstrålar. En ombonad och lyxig ”hemkänsla” infinner sig genast.

Baren med dess utsikt tar andan ur en.

Luma är ett oerhört bekvämt hotell. Såväl in- som utcheckning går snabbt och smidigt, vi behöver aldrig köa till hissen (något som annars är vanligt på Manhattan), rummen är rymliga och sängarna sköna. Första morgonen bjuds vi på frukost – kaffe och bagel med cream cheese, en perfekt grund för att ta sig ut i Manhattans myller.

Mest av allt njuter vi av närheten till Bryant Park, där vi ser på folk, äter den ena avokadomackan efter den andra, och njuter av den varma oktobersolen mot ansiktet.

För mer information: https://www.lumahotels.com/

Foto: press

UPP
Translate »