AFRIKA

LA RÉSIDENCE I FRANSCHHOEK

Hotellet La Résidence i Franschhoek

Liz Biden är kvinnan bakom många femstjärniga hotell i och runt Kapstaden. För många var det hennes strålande insatser på La Résidence i Franschhoek som gjorde henne till ett namn. Man behöver inte tillbringa särskilt lång tid på gården för att förstå varför. Den berömda historien gör gällande att Liz fick påbudet att skapa ett ”art hotel that is spoiling in every sense”. Resultatet är ett kärleksmöte mellan slottet i Versailles, ett palats i Rajasthan och en kunglig riad i Marocko.

Hotellet är designern Liz Bidens flaggskepp

Inget är lämnat åt slumpen, men allt åt fantasin. För varför skulle inte påfåglar kunna samsas med kristallkronor, varför skulle äkta persiska mattor inte kunna ligga ovanpå schackrutiga marmorgolv och vad säger att ett poolparasoll inte kan lysa knallgult mot en för övrigt fridfullt stum Västra Kap-provinspalett? Sammanlagt finns elva flotta rum och fem praktfulla vingårdssviter som vetter ut mot innergårdens palmer, en ovanlig syn bland traktens vinrankor.

Hotellets fem vingårdssviter har egen trädgård och access till eget poolområde

Vin finns det förstås också gott om, inte minst till de teatraliska middagsbjudningarna då lokala flaskor paras med ett mycket smakrikt cuisine. Det här är klassisk lyx, uppvridet till elva. En upplevelse du sent kommer att glömma.

För mer information: https://www.theroyalportfolio.com/la-residence/overview/

Missa inte vår artiken om Birkenhead i Hermanus https://firstclassmagazine.se/birkenhead-house-hermanus/

FOTO: PRESS

UPP
Translate »