MAT OCH DRYCK

RESTAURANG OVERTURE I KAPSTADEN

Hög höjd på både matupplevelse och utsikt

Overture - dessert 1


Vingården Hidden Valley Wines i Stellenbosch vindistrikt ligger inte långt borta i någon gömd dal. Det är istället ägaren, den sydafrikanske affärsmannen Dave Hidden, som valt att leka lite med sitt efternamn. Leken har även smittat av sig på ett av hans viner som döpts till Hidden Agenda.

Overture - bread

Vingården ligger högt uppe på vackra Helderberg Mountains sluttningar och för några år sedan byggdes här gårdens omtalade restaurang Overture uppe på klippkanten, med magnifik utsikt över vindistrikten enda bort till Taffelberget. Idén var först att öppna en tapasbar men välkända kockarna Bertus Basson och Craig Cormack ville annorlunda. Idag finns en av Sydafrikas bästa fine dining restauranger här och det gäller att vara ute i god tid för att få bord.

Overture - mat 3

Bertus leder det dagliga arbetet och har enkelhet och smakkoncentration som ledstjärna. Menyn ändras varje dag men säsongens bästa råvaror hamnar gärna i en förstklassig risotto. Man kan också förvänta sig rätter som ravioli på lammtunga, luftiga suffléer eller oväntad men sagolikt god fänkålsglass till någon av desserterna. Alla rätter är elegant upplagda och erbjuds à la Carte eller i färdiga menyer, med eller utan mycket prisvärda matchande vinpaket.

Overture - mat 4

De skickliga kockarna i det öppna köket konkurrerar med den fantastiska utsikten om gästernas uppmärksamhet, och någon gräns mellan inomhus och utomhus finns inte eftersom restaurangens glasväggar är öppningsbara.

För mer information:
www.dineatoverture.co.za

UPP
Translate »