MAT OCH DRYCK

JURA – A PREMIUM BRAND

Jura hänger med i utvecklingen.

Sedan 1931 har det schweiziska företaget JURA Elektroapparate AG utvecklat innovativa och exklusiva hushållsapparater. Som pionjär på området för automatiska kaffe-/ espressomaskiner har JURA varit en viktig aktör inom sektorn för hushållsapparater ända sedan mitten av 1980-talet.

z6_emo_ss_preparation_2esp_print_12056

Nu använder företaget sin erfarenhet och expertis för utvecklandet av semiprofessionella apparater för användning på kontor och i café- och restaurangbranschen. Det traditionella schweiziska märket har blivit en världsaktör. Företagets huvudkontor ligger i Niederbuchsiten i Schweiz. JURA har därtill egna filialer och joint ventures i Tyskland, Österrike, Spanien, Nederländerna, USA, Storbritannien, Australien, Polen, Tjeckien, Sverige och Sydostasien. JURA är ett modernt och innovativt företag i kaffebranschen, och är det ledande varumärket inom premiumsegmentet för helautomatiska kaffemaskiner för hemmabruk, kontor och restaurang.

selling_premium_products_en_original_eng_15004-1

JURA är ett riktigt varumärke i likhet med till exempel Cartier, Apple, Louis Vuitton, Mercedes Benz och Hermes, för att bara nämna ett par stycken. JURA Sweden arbetar övergripande med varumärkesöar, konceptutställningar och shopin- shops hos sina samarbetspartners. Det handlar oftast om specialister inom elektronikhandeln, som säljer små el- och hushållsapparater. Att vara ett varumärke kräver en del. Det räcker inte med att ha snygga, enhetliga utställningar. Det behövs känsla, produktkunskap och förmågan att kunna sälja premiumprodukter något JURA kontinuerligt utbildar sina ambassadörer i.

merch_espglass_jura-brand_emo_print_10029

Det är dessutom lika viktigt för JURA att kunna erbjuda en utmärkt och professionell ”after sales service”, något alla premiumkunder idag förväntar sig. Att få bra service och support är ett av kärnvärdena i JURAs affärsmodell. Alla kunder som har köpt en maskin från JURA hos en auktoriserad återförsäljare, ska enkelt få adekvat service när sådan behövs. Det finns bland annat en så kallad hotline till vilken man kan ringa, samt en serviceverkstad kallad Hospitality Center i Stockholm (Hammarby Sjöstad) som kunden kan vända sig till. Har man inte vägarna förbi där utgör JURAs utvalda samarbetspartners och försäljningsställen länkar direkt till varumärket. Det mångåriga partnerskapet med tennislegenden Roger Federer bildar också en del i varumärkesarbetet.

Den schweiziske flerfaldige Grand Slam-vinnaren representerar JURA som ambassadör både i Schweiz och internationellt, och sprider budskapet om våra gemensamma värderingar: prestanda, precision, prestige och passion.

UPP
Translate »