MAT OCH DRYCK

JAUME SERRA TULIP BOUQUET CAVA ROSÉ

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är en rosécava och tulpaner på samma gång.

Snart är tulpansäsongen här! Den inleds på Tulpanens dag den 15 januari och håller på ända fram till påsk. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande vin från Spanien gjord på druvorna trepat och pinot noir med smak av hallon, granatäpple och inslag av jordgubbar. Den fräscha rosécavan kommer i en vackert designad flaska utsmyckad med tulpaner och passar utmärkt på bordet eller som gå-bort-present under tulpansäsongen. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är fruktig med bra balans och passar bra att dricka som aperitif och sällskapsdryck. Den passar även ypperligt till rätter med fisk eller ljust kött och gör sig bra till exempelvis en matigare varmrökt laxsallad. Smaken är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple. Doften är medelstor med inslag av röda bär, solmogna hallon, granatäpple, blommor och en fläkt av rostat bröd.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru och svineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där man odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Vinföretaget grundades 1934 och Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen på flaska måste vinet lagras med jästfällningen i minst 9 månader. Det görs i djupa underjordiska källare med en konstant temperatur på 16 grader.

Produktinformation
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé
Artikelnr: 75912
Land: Spanien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Råvaror: Trepat, Pinot Noir

UPP
Translate »