TEKNIK

HUAWEI P30 PRO

De säger att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Nu är den äntligen här, Huawei nya flaggskeppsmodell; mobiltelefonen P30 PRO. Ännu ett fullpackat kraftpaket från den kinesiska tillverkaren vars största konkurrensfördel är den fantastiska kameran av toppkvalité.

Du får en mobil med 4 olika kameror som täcker in från landskap, makro till tele/kikar läge. 5x optiska zoomen gör att du kan fånga de flesta intressanta motiv. Om du älskar att fotografera nattbilder är detta definitivt en kameramobil för dig. P30´s imponerande kameradel gör den attraktiv även för yrkesverksamma fotografer.

Snabbfakta:

4 bakre kameror med 40 MP, 20 MP och 8 MP samt en med AI/selfie funktion utvecklade av kameramärket Leica. Mobilen levereras med ett 4200 mAh batteri med 40w snabb laddning. Operativsystemet är Android 9 EMUI 9.1 Pie. Processorn är HiSilicon 980 Kirin med 8 GB RAM. Internminnet ligger på 128 GB upp till 256 GB beroende på vilken modell du väljer. Detta är kan utökas med Huaweis egen utvecklade NM minneskort. Tyvärr kan man inte använda de vanligt förekommande standard Micro SD korten. Skärmen är en brilliant och klar 6,47 tum OLED med fantastiska färger.

Likt föregångaren P20 PRO kan även P30 PRO laddas av en annan telefon med den omvända laddningsfunktionen och du låser snabbt upp den med avancerad fingeravtryckssensor. Huawei P30 PRO är vattentålig ner till 1 meter och hörlursporten gör comeback.

En fantastiskt mobil som packar in tillräckligt med teknisk innovation för att den ska vara värd sitt rek pris på 9990 kr (256 GB). Kameran ger en otrolig bildkvalitè, batteritiden är imponerande, designen är snygg och sticker ut. Mobilen enda lilla svaghet är det något svaga ljudet från högtalarna.

Huawei har tagit ett fast grepp om täten i mobilkamera-racet med denna grymma mobil. Om Huawei P30 PRO kan bli utnämnd till 2019´s bästa android mobil återstår att se. Vi är i alla fall imponerade.

UPP
Translate »