NORDAMERIKA

THE WALDORF ASTORIA I CHICAGO

– Älskling, jag är hemma nu! Ja, så skulle det kunna låta vid incheckning på The Waldorf Astoria i Chicago.

01_WAC_Courtyard_HR

Om nu älsklingen hunnit checka in redan, vill säga.

”Hemma” ligger på 11 East Walton Street, i området som kallas Gold Coast på grund av sin koncentration av förmögna invånare. Om man bokar en över 100 kvadratmeter stor Luxury King Suite så ska man vara petig över tillåten gräns för att hitta något att anmärka på. För att toppa upplevelsen kan den, som inte lider av höjdskräck vill säga, boka in sig i någon av hotellets övre våningar – mellan markplan och byggnadens tak ryms sextio våningar.

06_WAC_Waldorf_Suite_HR

Det här är ett av Chicagos senaste lyxhotell (2009) och det märks. Inte för att man förväntar sig smutsiga hörn på ett etablissemang av den här kalibern, men här är det verkligen toppklass på såväl exteriör som interiör. Lyxiga soffor, underbara sängar, 42-tums state of the art teveapparater och ett badkar som lätt rymmer två personer.

DeluxeKingFireplace_HR

Det noteras också att hela sviten är anpassad för eventuellt rullstolsbundna, trösklar saknas och allt från hyllor till minibar och dörrens titthål är handikappanpassat. På 16:e våningen hittar du Bernard’s Bar. Här blandas både klassiska och moderna drinkar av skickliga bartendrar som slår knut på sig själva för att skapa den ultimata upplevelsen.

16_WAC_Balsan_HR

I restaurangen Balsan, som ändrar karaktär beroende på dygnets tider, serveras allt från frukost till supé. Vill man skämma bort sig själv beställer man en tid på Elysian Spa & Health Club och njuter av klassiska behandlingar från den innehållsrika menyn, tar ett dopp i poolen eller så, för den som verkligen vill ge kroppen en utmaning, bokar man in sig på ett vattenzumba- (puh!) eller pilatespass.

För mer information:
www.waldorfastoriachicagohotel.com

UPP
Translate »