UTVALT FÖR DIG

HOTEL DIPLOMAT I SAMARBETE MED IDA SJÖSTEDT

Hotel Diplomat har länge lockat besökare med sitt klassiska Afternoon Tea och det nyttigare Afternoon Tea–Tox. Modedesignern Ida Sjöstedt har nu tagit fram ett nytt koncept för eftermiddagste med inspiration av älvor, sagobröllop och blomster.

Den första september är det premiär för Afternoon Tea by Ida Sjöstedt som designern har skapat tillsammans med Hotel Diplomats meriterade konditor Calle Isaksson. Det nya konceptet ska förmedla samma känsla som Idas egna kreationer – ett Afternoon Tea som är lekfullt, feminint och lyxigt.

Dekorationerna i bakverken är inspirerade av älvor, sagobröllop och midsommarnattsdrömmar. Smaksättningen har midsommarblomster som grundtanke, och presentationen är lätt med lekfulla färger. Blommor som lavendel, rosor, hibiskus, viol och jasmin sätter grundtonen och binds samman med bär för fräschör. Det lätta och naturliga lyfts fram av smaker från havet och trädgården. Som dryck finns självklart en särskilt utvald rosa champagne, N.V Philipponnat Réserve Rosé Brut för dem som önskar.

”Många av våra gäster är mode- och designintresserade och därför är det roligt att kunna erbjuda dem ett Afternoon Tea som de förmodligen aldrig tidigare upplevt. Ida Sjöstedt, en av Sveriges främsta designers har tillsammans med Calle Isaksson skapat smakbitar som både är fantasifulla, vackra och goda”, säger Lina Gabrielsson, VD för Hotel Diplomat Stockholm.

Ida Sjöstedt tog examen från Londons University of Westminster år 2000 och startade året därpå sitt egna varumärke i Stockholm. Sedan dess har hon kommit att bli en av Sveriges mest populära designers. Hennes design kännetecknas av en lekfullhet som ofta beskrivits som smakfull kitsch”. Ida Sjöstedt vann priset som Årets designer på Elle-gallan 2016 och fick dessutom stor uppmärksamhet när hon år 2015 skapade prinsessan Sofias brudklänning för det svenska kungliga bröllopet med prins Carl Philip.

–     ”Mina klänningar beskrivs ofta som ögongodis och på samma sätt vill jag att mitt Afternoon Tea på Hotel Diplomat ska vara en fest för ögat såväl för smaklökarna”, säger Ida Sjöstedt.

Afternoon Tea by Ida Sjöstedt serveras från den första september 2017 på Hotel Diplomat mellan 15.00 till 17.00 dagligen.

För mer information: http://www.diplomathotel.com/sv/hotell-diplomat-stockholm/

UPP
Translate »