TEKNIK

HARMAN KARDONS NYA SMARTA SERIE CITATION

Mitt i höstmörka november introducerade Harman Kardon en ny premiumserie högtalare kallad Citation.

Det är en elegant och funktionsrik serie som består av åtta produkter: fyra högtalare, två golvhögtalare, två surroundhögtalare, en smart soundbar och en subwoofer. Citation erbjuder en dynamisk lyssnarupplevelse där högtalarna kan användas individuellt eller tillsammans, för att bygga ett kraftfullt 5.1-kanaligt surroundsystem. Multirumfunktionen gör det även möjligt att styra ljudet från var som helst i bostaden. Man kan välja att spela upp musiken antingen från en enda källa eller så kan man spela olika musik i olika rum.

Den världsberömda danska designtextilbyrån Kvadrat har självklart ett finger med i spelet. De har tagit fram konceptet med texturen runt högtalarna. Samarbetet med Harman Kardon är ännu ett bevis på att teknik och design kan förenas till intressanta innovationer.

Den integrerade Google-assistenten gör det möjligt att kontrollera högtalarna och att strömma musik enkelt genom att använda endera smart röstaktivering eller Googles startsida. Högtalarna kan självklart styras via Bluetooth eller via Wifi. För att komplettera den digitala assistenten kommer också en integration av Chromecast att finnas, vilket ger en omedelbar tillgång till över 300 ljud- och videostreamingstjänster i HD-kvalitet.

Den nya Citationseriens ljud imponerar med hög upplösning (24bit / 96Khz), till ett pris från cirka 2 000 SEK till 25 000 SEK, beroende på modell.

För mer information: https://www.harmankardon.se/

UPP
Translate »