NORDAMERIKA

HÄR ÄR SVENSKARNAS FAVORITRESMÅL

New York City är det populäraste resmålet i USA bland svenskar, nära hälften av alla svenska besökare i USA åker till staden.

9079defb91b0789e_800x800arFoto: Jen Davis

Omkring 90 procent av svenskarna åker till New York City av privata skäl och stannar i genomsnitt i sju nätter. De ägnar sig allra helst åt shopping i de fem stadsdelarna, besöker gallerier/museer och sightseeing. Det visar statistik från turistorganisation NYC & Company.

Svenskarna älskar att korsa Atlanten och att besöka staden som aldrig sover. 2013 var det omkring 185 000 svenskar som besökte New York City, nära hälften av svenskarna som reser till USA åker till New York City. Nästan 90 procent besöker staden av privata skäl, och den populäraste aktiviteten är att shoppa i de fem stadsdelarna Brooklyn, Bronx, Manhattan, Queens och Staten Island. Andra populära aktiviteter är att besöka gallerier/museer och sightseeing.

89948f13d67c4742_800x800arMetropolitan Museum Of Art Foto: Joe Buglewicz

”Vi är glada över att svenskarna har upptäckt New York City och allt som staden har att erbjuda. Svenskarna rör sig inte bara i de typiska turiststråken, utan är duktiga på att åka runt och besöka stadens fem stadsdelar Brooklyn, Bronx, Manhattan, Queens och Staten Island. De är också vana att själva leta reda på aktiviteter, butiker och kulturevenemang som de vill ta del av och uppleva”, säger Fred Dixon, President och CEO för NYC & Company.

Besökare som är intresserade av att utforska mer av New York City, kan vända sig till ett av stadens alla hotell. Många hotell har specialerbjudanden för gäster som bokar fler än tre hotellnätter mellan den 21 juni och 1 september.

För mer information:
www.nycgo.com

UPP
Translate »