Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Greklands vackra öar

Grekland har många små pärlor i sin övärld. Kykladerna, den mest kända ögruppen i Egeiska havet består av några av de vackraste öarna i världen! Underbara sandstränder, arkitektur i vitt och blått, traditionell livsstil, folkmusik, varma, gästvänliga människor och karga landskap med isolerade kapell gör en resa till Kykladerna till en livsupplevelse.

Ön Syros erbjuder mångfald

Syros Island kombinerar kultur, underhållning och religion på det mest harmoniska sättet. Det brukade vara en av de mest betydelsefulla öarna i den kykladiska civilisationen. Numera är ön världsberömd för sin rika kulturella tradition med evenemang som äger rum i Ermoupolis, öns huvudstad, såsom International Classical Music Festival of Cyclades, ANIMASYROS International Animation Festival, Ermoupoleia Cultural Festival etc som erbjuder en rad alternativ för varje besökare att uppleva.

Läs mer om Syros

Upptäck sträderna på Ios

Ön Ios, eller Nios som lokalbefolkningen kallar den, är en charmig kykladisk ö och känd bland de unga för sitt livliga nattliv. Det ligger mellan öarna Santorini, Paros och Naxos och erbjuder en uppsjö av härliga vikar och stränder. Sevärdheterna du inte bör missa är fyren vid hamninloppet samt friluftsteatern ”Odysseas Elytis”, där massor av evenemang äger rum under sommaren.

Läs mer här: Ios och Municipality of Ios

Upptäck Sifnos – harmonins ö

Sifnos, harmonins ö som ligger i Kykladerna och det är födelseplatsen för kända grekiska poeter och prisbelönta kockar, som Nikos Tselementes. Unika traditionella byar, organiserade eller avskilda stränder, unik konst som keramik och hundratals kyrkor spridda runt ön, väntar på att bli upptäckta. Bland de kykladiska öarna sticker Sifnos ut för både sin arkitektur och naturliga skönhet.

Läs mer här: Sifnos och på Sifnos Municipality

Den klippiga ön Serifos

Serifos är en ö med oländiga gruvplatser, en strålande historia och en speciell stil. När du väl är där kommer du att bli imponerad av lugnet i landskapet, eftersom dina sinnen blir anpassade till dess skönhet. Marken är gjord av järn och granit, vilket gör Serifos till den klippigaste ön i Kykladerna. Det kan vara en torr plats, men den har några av de vackraste stränderna som finns på Egeiska havets öar.

Läs mer om  Serifos

Pittoreska Tios

Tinos är hemlandet för stora grekiska konstnärer av marmorsnideri som Gyzis, Lytras, Chalepas, Filippotis och Sochos. Dessa konstnärer var kända för sina skapelser, som lyfte öns marmorsnideritradition till nya höjder. Du kommer att njuta av dina utflykter på de vackra stränderna och i de pittoreska 40 eller så byarna, byggda enligt den lokala traditionella arkitektoniska stilen. Du kommer att bli imponerad av dess kultur och goda matlagning, såväl som av lokalbefolkningens sätt att leva.

Läs mer om Tinos

Okända Kythnos

Kythnos är en av de mindre kända öarna i Kykladerna och den ligger mycket nära Attikas kust. Den södra delen är praktiskt taget obebodd, och i norr hittar du Merichas (där öns hamn ligger), Chora eller Mesaria (öns huvudstad), Loutra och Dryopida. Kythnos har mer än 65 stränder (de flesta slutar i terrängvägar) och pittoreska byar med de smala kullerstensgatorna, de vitkalkade husen, torg, kyrkor och väderkvarnar.

Läs mer: Kythnos

Foto: Ios Hora / Compliments of Municipality of Ios och Sifnos/ Compliments of Municipality of Sifnos där inget annat anges i bilden.
UPP
Translate »