MAT OCH DRYCK

GLÖET SPARKLING – EN ANNAN VERSION AV GLÖGG

Alla älskar glögg, det är sedan mycket gammalt. En jul utan glögg är inte en riktig jul utan bara en blek kopia, som midsommar utan stång eller påsk utan ägg. Men det är också sant att efter inte alltför stora volymer så känns det som om man druckit nog.

Hur ska man då bära sig åt för att inte missa den helt unika julsmak som glögg har att erbjuda men ändå kunna dricka mer än några små klunkar? Svaret är enkelt: Blanda glögg med bubbel och vips har man GLÖET!

GLÖET Sparkling Glögg som är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor blev snabbt en favorit. Den vann pris för sitt recept 2017 i IWSC och 2019 i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november. I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott, GLÖET White Sparkling Glögg  – ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor med en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till företaget bakom Glöet.

GLÖET Sparkling Glögg och GLÖET White Sparkling Glögg finns på på Systembolaget från den 1 november och GLÖET White Sparkling Glögg kommer att finnas i beställningssortimentet från den 31 oktober.

Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

Produktinformation:
Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

Glöet White Sparkling Glögg med en twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak. Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.

Produktinformation:
Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Land: Spanien
Pris: 99 kr
Alkoholhalt: 11 %

UPP
Translate »