TEKNIK

FUJIFILM LANSERAR NYA X-T10

Fujifilm X-T10 kom under juni månad och är precis ett sådant lyckopiller man önskar sig; liten, snygg och proppad med teknik!

X-T10_leftside silver18-55mm

Det finns få tillfällen när teknik och estetik möts i en helig samvaro – men när den gör det så blir vi på First Class Magazine vansinnigt lyckliga.

I det retro-doftande skalet med magnesiumtopp och -botten döljer sig en 16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II sensor utan optiskt lågpassfilter, samma sensor som sitter i den hyllade storebrodern X-T1, men i detta fall paketerad i ett mindre format. Sensorn levererar stor detaljrikedom, lågt brus (även på högre ISO-tal) och fantastisk färgåtergivning. Ett helt nytt autofokussystem lanseras även till X-serien i samband med att X-T10 skeppas ut på marknaden och lovar snabbare fokus på rörliga motiv, men även möjligheten att kunna låsa fokus på ögon. En väldigt trevlig funktion!

X-T10_frontup black18-55mm

För den inbitne finns mekaniska rattar för full manuell hantering av slutartid och exponeringskompensation. Men vill man slippa ratta så är det bara att låta kameran sköta jobbet i fullt auto-läge.

Ytterligare trevliga funktioner inkluderar en 3,0-tums vinklingsbar LCD, full HD-videoinspelning 50p/25p/24p, raw-framkallning direkt i kameran, wifi-funktion med trådlös bildöverföring till smartphones, surfplattor och dator samt möjlighet till fjärrstyrning via smartphone-app. Fujifilm erbjuder även ett gediget utbud av välbyggd och skarp optik till X-serien så oavsett vad kameran ska ha för funktion så finns det något för alla.

Kameran finns tillgänglig från och med  juni i färgerna svart och silver och har ett rekommenderat circapris på 6999 kr (endast kamerahus).

Nämnde vi att den är snygg också?

För mer information:
www.fujifilm.se

UPP
Translate »