MAT OCH DRYCK

FESTLIGT FÖRSOMMARBUBBEL

Nu är det säsong för sommarfest, studentfirande, bröllop, årets första picknick och annat härligt. Och vad passar då bättre än ett härligt väl kylt mousserande vin. Vi har testat tre alternativ i olika prisklasser – allt från äkta champagne till enklare prosecco.

Champagne Pommery Royal Brut, Champagne AC                        Pris: 349 kr

Så här ska en champagne dofta och smaka! Vinet har en elegant mousse med fina bubblor. Doften är friskt brödig och de smörigare chardonnaytonerna kommer fint fram i smaken. En lättillgänglig och mycket typisk champagne för de riktigt festliga tillfällena i sommar. Vi drack den med stort välbehag till nykokt hummer och en lyxig fisk- och skaldjursgryta med aioli och ugnsrostade parmesansnittar.
Bouvet Ladubay Blanc ”20” Brut, Crémant de Loire AC                 Pris: 139 kr

En mycket prisvärd crémant från Loiredalen som är ett perfekt all-roundvin när man vill känna sig lite extra festlig. Bouvet Ladubay klassas som en av de allra främsta producenterna av crémant. För att fira det 20-åriga samarbetet har de skapat denna exklusiva jubileumscuvée. Brödig, torr, lite sträv med god frukt och lång eftersmak. Ett utmärkt komplement till våra små krustader fyllda med skagenröra, men passar även utmärkt till kallskuret och olika skaldjursrätter i sommar. Vinet är framställt enligt Méthode Traditionnelle med en andra jäsning på flaska precis som i Champagne.

Col de L’Utia Prosecco, Prosecco DOC, Cantine Sacchetto             Pris: 115 kr

Ett lite enklare italienskt bubbelvin med viss syra, lite sötma och toner av citrusfrukt, päron och tuttifrutti. Druvorna hämtas från en odling i Valdobbiadene mitt i DOC Prosecco. Passar bra till en sommarskön picknick och till studentskivan.

Samtliga viner kommer från The Wine Company som har sitt säte och lager i Tyskland. Man slipper släpa hem tunga flaskor själv eftersom vinerna levereras bekvämt hem till dörren.

För mer information: www.the-wine-company.se

Foto: Björn Waenerlund samt press

UPP
Translate »