RESMÅL OCH HOTELL

FEM UTVALDA SKIDORTER I SCHWEIZ


Schweiz är känt för sin hisnande alpina landskap och högkvalitativ skidåkning, och landet erbjuder några av de mest prestigefyllda skidorterna i världen. Med sina snötäckta bergstoppar, pittoreska byar och välpreparerade backar är Schweiz en drömdestination för skidentusiaster. Här ska vi utforska de fem skidorterna i Schweiz, där du kan uppleva den ultimata skidupplevelsen.

Zermatt

Zermatt

Zermatt är en ikonisk skidort belägen vid foten av det majestätiska Matterhorn, en av de mest kända bergstopparna i Alperna. Området erbjuder imponerande skidåkning och snowboardåkning, och tack vare sin höga höjd har det enastående snöförhållanden under stora delar av säsongen. Zermatt är bilfritt, vilket ger det en lugn och pittoresk atmosfär i byn.

Verbier

Verbier är en av de mest kända skidorterna i Schweiz och lockar en internationell publik av skidentusiaster. Området erbjuder utmanande backar och en livlig après-ski-scen. Verbier är en del av Les 4 Vallées, vilket innebär att skidåkare har tillgång till en enorm skidterräng.

Skidåkning Schweiz

St. Moritz

St. Moritz är en av de mest exklusiva skidorterna i världen och har lockat kändisar och jetsetters i årtionden. Området erbjuder fantastisk skidåkning och snowboardåkning, och dessutom är det känt för sina termiska bad och förstklassiga shoppingmöjligheter.

Davos

Davos är en av de största skidorterna i Schweiz och erbjuder en mångfald av backar och aktiviteter. Orten är också känt för att vara en destination för medicinsk turism, med många hälsocentra och wellnessmöjligheter.

Arosa-Lenzerheide

Arosa-Lenzerheide är ett skidområde som sträcker sig över två dalgångar och erbjuder ett brett utbud av skidåkningsmöjligheter. Området är känt för sina familjevänliga backar och fantastiska vyer över bergslandskapet.

Upplev en oförglömlig skidåkning i Schweiz

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller en nybörjare, har Schweiz något för alla i sina fantastiska skidorter. Från den majestätiska atmosfären i Zermatt till den exklusiva upplevelsen i St. Moritz och det stora skidområdet i Verbier, erbjuder Schweiz en oförglömlig skidsemester. Så, planera din nästa skidresa till detta fantastiska alpina land och upplev det bästa av skidåkning och schweizisk gästfrihet.

Skidåkning Schweiz

Du är kanske intresserad av skidåkning även i ”svenska” Engelberg?

Här hittar du inspiration från fler Europeiska länder beträffande skidåkning i Alperna.

Foto: First Class Magazine
To Top
Translate »