RESMÅL OCH HOTELL

FEM UTVALDA SKIDORTER I ÖSTERRIKE

Österrike är en europeisk pärla när det kommer till skidåkning. Med sina majestätiska alpina landskap, pittoreska bergsbyar och en imponerande skidåkningskultur, är Österrike hem för några av de mest älskade skidorterna i världen. Här har vi listat några av de skidorterna i Österrike, där skidentusiaster kan njuta av perfekta skidupplevelser.

Skidåkning Österrike

Kitzbühel

Kitzbühel är en av Österrikes mest kända skidorter och erbjuder en blandning av tradition och modern skidåkning. Den charmiga byn, med sin medeltida stadskärna och de pittoreska kullerstensgatorna, gör detta till en unik destination. Skidåkningen är också enastående med många backar som passar skidåkare på alla nivåer. Den berömda Streif-pisten är en av de mest utmanande i världen och är hem till det årliga Hahnenkamm-loppet.

St. Anton am Arlberg

St. Anton är en annan av Österrikes mest berömda skidorter. Den är särskilt känd för sin pulserande apres-ski-scen och utmanande skidåkning. Området erbjuder ett stort nätverk av backar och fantastiska möjligheter för off-piståkning. St. Anton lockar en internationell skidpublik och har en avslappnad atmosfär som uppskattas av många. Här hittar du en artikel om skidåkning i St. Anton.

Skidåkning Österrike St Anton

Zell am See-Kaprun

Beläget vid sjön Zell, erbjuder detta område enastående skidåkning med enastående utsikt över sjön. Här hittar du ett brett utbud av backar och möjligheter för alla skidåkare. Området är också känt för sina många aktiviteter utanför skidåkningen, inklusive vintersporter som snowshoeing och snowmobilturer.

Ischgl

Ischgl är känt för sin moderna infrastruktur och det är ett populärt resmål för dem som söker en festlig atmosfär. Området har ett imponerande skidområde med välpreparerade backar och avancerade liftsystem. Ischgl är också känt för sina spektakulära konserter och evenemang som anordnas under säsongen.

Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm är en av Österrikes största och mest mångsidiga skidorter. Området erbjuder över 270 km pist och ett brett utbud av skidåkningsmöjligheter för alla nivåer. Dessutom är detta område känt för sitt omfattande nattliv och de många après-ski-möjligheterna.

Njut av skidåkning i Österrike

Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare, har Österrike något för alla i sina fantastiska skidorter. Från de pittoreska byarna i Kitzbühel och Zell am See till de utmanande backarna i St. Anton och Ischgl, har Österrike mycket att erbjuda skidentusiaster. Lägg till dessa destinationer på din skidsemesterlista och upplev de fantastiska alpina äventyr som Österrike har att erbjuda.

Skidåkning Österrike

Kanske är du också intresserad av Zillertal?

Här kan du få fler tips om destinationer i Alperna.

Foto: First Class Magazine samt press
To Top
Translate »