RESMÅL OCH HOTELL

FEM UTVALDA SKIDORTER I ITALIEN

Italien är inte bara känt för sin rika kultur, historia och utsökta mat, det är också hem för några av de mest pittoreska och spännande skidorterna i Europa. Med sina vackra alpina landskap och enastående skidmöjligheter, erbjuder Italien en perfekt kombination av skidåkning och kultur. Här har vi valt att lyfta fram fem skidorter i Italien. Skidorter där skidentusiaster kan uppleva fantastiska vinteräventyr.

Skidåkning Italien

Cortina d’Ampezzo – Italien mest käda skidort

Cortina d’Ampezzo är en av Italiens mest prestigefyllda och kända skidorter. Omgiven av Dolomiterna erbjuder denna charmiga by enastående skidåkning i en vacker miljö. Cortina är känt för sina varierade backar som passar både nybörjare och avancerade skidåkare. Dessutom är området känt för sitt jetset-livsstil och exklusiva butiker och restauranger.

Sestriere

Sestriere är en del av det stora skidområdet Via Lattea, som sträcker sig in i Frankrike. Området har ett utmärkt liftsystem och många välpreparerade backar. Det är också en populär destination för skidåkare som älskar off-piståkning. Sestriere har även en spännande nattlivsscen med flera barer och klubbar.

Val Gardena

Val Gardena är skidorten i hjärtat av Dolomiterna och erbjuder fantastisk skidåkning tillsammans med enastående naturskönhet. Området är en del av skidregionen Dolomiti Superski och har många kilometer pister att utforska. Dessutom är Val Gardena känt för sina traditionella alpina byar och gästvänliga atmosfär.

Skidåkning Italien

Cervinia

Cervinia, även känd som Breuil-Cervinia, ligger vid foten av den majestätiska Matterhorn. Området erbjuder utmärkt skidåkning och fantastiska vyer över bergslandskapet. Cervinia är också länkat till Zermatt i Schweiz, vilket ger skidåkare möjlighet att utforska två länder på samma dag.

Livigno

Livigno är en tullfri zon som lockar skidåkare med sitt imponerande skidområde och prisvärda alternativ. Området är känt för sina bredd och variation på pister samt utmärkta förhållanden för snowboardåkning. Dessutom erbjuder Livigno ett livligt nattliv och en mängd taxfree-butiker.

En oförglömlig upplevelse av skidåkning i Italien

Oavsett om du är en entusiastisk skidåkare eller söker en avslappnad skidsemester med familjen, har Italien något för alla gällade skidåkning. Från den eleganta atmosfären i Cortina till de mångsidiga backarna i Sestriere och Val Gardena, bjuder Italien på en oförglömlig skidupplevelse. Så, varför inte planera din nästa skidsemester i detta underbara land och uppleva det bästa av både skidåkning och italiensk kultur?

Här kan du läsa mer om Aostadalen där Cervinia ligger.

Här hittar du fler skiddestinationer i Europa.

Foto: Press
To Top
Translate »