UTVALT FÖR DIG

ZALTO VINGLAS

Zalto är den lilla glashyttan som på väldigt kort tid har skapat en ny generation av vinglas.

zalto2

Familjen bakom Zalto har sina rötter i Italien, men företaget ligger numera i Österrike som är känt för sin tradition inom glasblåseri.

Det stora genombrottet för allmänheten kom 2009 när den tyska tidningen ”Stern” genomförde ett stort blindtest av vinglas. Man hade satt ihop en jury bestående av sommelierer och representanter från stora glasbruk i bland annat Sverige, Tyskland och Österrike, och Zalto avgick som segrare i samtliga kategorier. Nuförtiden möter man vinglasen från Zalto på många av de exklusivaste vingårdarna i världen, på Guide Michelin-krogar samt inte minst hos vinentusiaster som bara nöjer sig med det bästa, både i glaset och när det gäller själva vinglaset.

En stor anledning till succén bakom Zalto är det fjäderlätta glaset som inga andra glasbruk lyckats konkurrera med. Många upplever att dessa vinglas inte stör själva kontakten med vinet, utan bara lyfter fram doft och smak på ett angenämt sätt. Vinglasen är gjorda av blyfri kristall vilket gör att man kan diska dem i en vanlig diskmaskin, något Zalto själva rekommenderar.

För mer information:
www.vinglaset.se

UPP
Translate »