ASIEN

EMIRATES TIPSAR OM MÅSTEN I DUBAI

Dubai är en perfekt plats att åka till för de som vill ha vackra stränder, lyxiga hotell, bra restauranger och garanterat vackert väder. Med flyg ligger staden bara 6 timmar bort från Sverige, vilket gör den till en utmärkt destination för en långhelg. Här presenterar Emirates de bästa tipsen för de som vill göra en snabbvisit till Mellanösterns pärla för att fylla på kroppen med lite välbehövligt D-vitamin i vinter.

Nu när den mörka årstiden har nått Sverige längtar många efter värme och sol. För de som önskar en D-vitamin-kur är en långhelg i Dubai den perfekta lösningen.

Den första december börjar Emirates med två avgångar per dag mellan Dubai och Arlanda. Det betyder att passagerare kan resa från Stockholm en torsdagskväll kl. 21.10 och landa i Dubai på fredagsmorgonen kl. 6.30. Flygtiderna på vägen tillbaka är minst lika smidiga då flygplanet lämnar Dubai kl. 15.00 på söndagen och landar samma dag i Stockholm kl.18.45.

Här delar Emirates med sig av några tips på hur du bäst spenderar 56 timmar i ”guldstaden”.

Dag 1, fredag

  • Det första du vill göra när du kommit fram är att checka in på hotellet. För de som vill unna sig har Dubai ett fantastiskt erbjudande av 5-stjärniga hotell. Det mest extravaganta är Burj Al Arab som anses vara världens lyxigaste hotell.
  • Sträck ut benen på en solsäng och fyll på kroppen med D-vitamin genom att spendera dagen på någon av Dubais många stränder som erbjuder kristallklart vatten. Det finns både offentliga stränder som Jumeirah Beach Park, samt privata alternativ som ofta är anslutna till ett hotell och belagda med en avgift. En av de offentliga stränderna, Kite Beach, är känd för sitt erbjudande av vattensporter som kite-surfing, wakeboard och stående paddleboarding.
  • På eftermiddagen kan du låta dig inspireras i Dubai Design District, även kallat D3. Denna urbana samlingsplats är tillägnad modeindustrin och andra typer av kreativa områden inom design. I D3 finns också flera trendiga caféer, designstudios, hotell och butiker.
  • Ät middag på en av Dubais restauranger som serverar rätter från världens alla hörn, inklusive det arabiska köket. I staden öppnar konstant nya restauranger som erbjuder allt från lyxiga rätter komponerade av Michelin-kockar till mer prisvänliga alternativ.

Dag 2, lördag

  • I Dubai finns Jumeirah-moskén som även välkomnar icke-muslimer. Ett besök är en unik möjlighet att lära sig mer om Förenade Arabemiratens kultur och religion i en avslappnad atmosfär.
  • För de som är sugna på shopping är ett besök till Mall of Emirates, som huserar över 560 butiker, ett måste. Köpcentret innehåller även Ski Dubai, Mellanösterns största inomhusskidort. I Dubai ligger även världens största köpcentrum Dubai Mall, som är öppet till midnatt.
  • Besök världens högsta byggnad Burj Khalifa med en totalhöjd på 829,9 meter. På en minut tar världens snabbaste hiss upp dig till den 124:e våningen som erbjuder en fantastisk utsikt över Dubai.
  • Avsluta lördagskvällen genom att uppleva Dubais livliga nattliv med dess många barer och exklusiva nattklubbar där några av världens största DJ:s spelar.

Dag 3, söndag

  • I Dubai finns många span i världsklass. Se till att boka en behandling innan flygplanet lyfter på eftermiddagen och unna dig en avkopplande massage, en lyxig ansiktsbehandling eller en traditionell hamam-behandling.

Och på måndagen kommer du till jobbet som en ny människa – kan det bli bättre?

UPP
Translate »