UR & JUVELER

DIVA FINISSIMA ÄR ETT MÄSTERVERK

Diva Finissima är ett juvelbesatt klockmirakel, vars magi endast kan uttryckas genom sin raritet – vilket är anledningen till att denna modell, en kreativ gestaltning av hundra år av varsamt vårdad yrkeskunskap hos Bvlgari, bara kommer att färdigställas i tio exemplar. Diva Finissimas Minute Repeater lovsjunger konstnärsskapet genom att både ljuda tiden vid behov och celebrera ett århundrade av förfinat urmakeri och smyckeframställning, mästerligt uttryckt genom djärv  juvelutsmyckning och en urtavla försedd med guldbeströdd Urushi-lack.

Världens tunnaste minute repeater-urverk i ett damur markerar tiden i Finissima, en vidareutveckling av den omtalade Finissimo Minute Repeater-klockan i Octo-kollektionen, presenterad av Bvlgari på Baselworld 2016. Det banbrytande urverket är utvecklat och byggt av det italienska märkets mästerurmakare på märkets fabrik i Le Sentier.

Detta underverk till ur är framtaget för att fira de första Bvlgariklockorna från 1918, utsökt vackra smyckesur i platina och med magnifika diamanter. Sedan dess har Bvlgari mutat in en plats bland de allra förnämsta damurmakarna, inte minst genom sina Serpenti- och Lyceakollektioner.

Diskret döljande sin förmåga att musikaliskt  bestämma tiden låter Diva Finissima en kristallklar melodi ringa när mekanismen aktiveras via en juvelbesatt berlock som accentuerar ägarens handledsrörelser. Genom att understryka tidens gång med en unik grad av sofistikation blir detta smyckesur med sin unika personlighet en påminnelse om Bvlgaris sekellånga hängivenhet inom urmakeriet.

Den förtrollande förfiningen hos Diva Finissima ackompanjeras av en exceptionellt tunn boett i 18 karats rödguld med 37 mm diameter. Den vackra designen mjukas upp av solfjäderformade armbandsfästen vars linjespel accentueras av briljantslipade diamanter, medan en krona i 18 karats guld med en facettslipad diamant erbjuder en kontrapunkt till de mjukt rundade linjerna. Detta det främsta av smyckesur – ingående i en kollektion som kännetecknas av rik variation på temat hantverkskunskap och elegans – förtjänar givetvis en värdig urtavla. Därför är klockans ansikte utåt framställt i Urushi-lack, i enlighet med de finaste japanska traditioner, av en erfaren hantverkare med kännedom om lackens alla subtila egenskaper. Under loppet av en hel månad läggs runt tio lager av den vackert skimrande växtbaserade lacken på urtavlan. Varje lager kräver ett känsligt penselarbete, som efter 48 timmars torkning följs av en lika exakt som försiktig polering med en bomullstrissa och hjorthornsmjöl.

För att få fram ett tätt men ändå eteriskt moln av guldstänk används ett bamburör genom vilket guldet finfördelas över urtavlans yta, medan det allra sista lacklagret är helt genomskinligt för att på ett karakteristiskt sätt öka djupet i Urushi-lacklagret. Avslutningsvis förser Bvlgaris juvelerare urtavlan med små klockslagsmarkörer med unika motiv och färdigställer en yta avsedd att motstå tidens tand.

För mer information: https://www.bulgari.com/en-de/

Detta är ett samarbete med First Class Magazine USA

Foto:Press

UPP
Translate »