NORDAMERIKA

DETTA HÄNDER I MIAMI

Miami är hetare än någonsin, här kommer några tips på vad som händer i staden just nu:

155026_Miami-Beach-Lounge-Chairs-LS

MIDDAG TILL VRAKPRIS UNDER MATFESTIVALEN MIAMI SPICE

Mellan 1 augusti och 30 september pågår matfestivalen Miami Spice. 253 restauranger i Miami deltar med exklusiva rabatter. Festivalen som arrangeras av turistorganisationen The Greater Miami Convention & Visitors Bureau (GMCVB) för 14 året i rad, ger matglada turister möjlighet att uppleva kokkonst i världsklass utan att det ska kosta en förmögenhet. Restaurangerna erbjuder trerätters menyer till mycket förmånliga priser: $23 för en lunchmeny och $39 för en middag, det vill säga mindre än 400 kronor.

www.iLoveMiamiSpice.com

MOLEKYLÄRA DRINKAR PÅ MIAMIS FÖRSTA IS-VODKABAR

Den exklusiva cocktailbaren Fire & Ice är Miamis första isbar. Här har ägaren förverkligat sin dröm om att skapa en annorlunda tillflyktsort för både invånare och turister i Miami. Alla drinkarna är skapade med inspiration av kemins och fysikens lagar, så kallad molykelär mixologi. Resultatet blir en experimentell sammansättning av ingredienser och till garnering används egenodlade färska örter från barens takterrass. Ägarna står även själva bakom interiör och design. Ovanliga kristaller, isskulpturer och en mix av kalla och varma kontraster omger baren och skapar en euforisk upplevelse.

www.SobeFireIce.com

POP-UP-SUSHI OCH JAPANSK WHISKYPROVNING

I slutet av juli slog Sunset Lounge på lyxhotellet Mondrian upp portarna till sin första pop-up-restaurang och håller öppet till och med oktober. Här får besökare i Miami möjlighet att uppleva den kritikerrosade japanska restaurangen Momo Sushi Schack från New York. Restaurangen omnämns i Michelin-guiden och är känd för sin dekorativa sushi, det vegetariska utbudet och de noggrant utvalda ingredienserna. Restaurangen öppnade i Brooklyn 2010 och nu har ägarna i samarbete med Mondrians kökschef Dustin Atoigue återskapat den eftertraktade menyn i Miami. Pop-up restaurangen erbjuder även provsmakning av japansk whisky.

www.MorgansHotelGroup.com

53c173_Little-Haiti-Fruit-Vendor-Station-MS

LOKALA RÅVAROR I FOKUS PÅ DEN NYÖPPNADE RESTAURANTEN GOLDEN FIG

Den nyöppnade restaurangen Golden Fig i Brickell i Miami har inlett ett samarbete med lokala bondgårdar och erbjuder färska kvalitetsråvaror, handplockade, lokala och säsongsbetonade grönsaker. Kvalitet står alltid i fokus när kökschefen Tomas Prado komponerar menyer. Tomas har tidigare erfarenhete från erkända restauranger som The Bazaar by Jose Andres, DB Bistro Moderne, Café Boulud och senast My Ceviche.

TEAMET BAKOM JUICEBAREN JUGOFRESH ÖPPNAR POP-UP-VEGO-RESTAURANG

Teamet bakom den populära juicebaren Jugofresh öppnade nyligen pop-up-vego- restaurangen ”r+d kitchen by Jugofresh” i South Pointe i Miami Beach. Menyn är vegetarisk och baserad på färska grönsaker och frukt. Gästerna kan välja att frossa i vegetariska delikatesser, hälsodesserter, kallpressade” juice-mocktails”, sake-drinkar och ekologiskt vin. Den hippa restaurangen har öppet för middag torsdag till söndag samt till söndagsbrunch.

BADA MED STIL – I THOMAS MAIERS DESIGNBADKLÄDER

Bal Harbour Shops i Miami är den femte butiken som nu erbjuder klädesdesignern Thomas Maiers sofistikerade badklädeskreationer i sitt sortiment. I butikens rustika miljö med eleganta vita väggar och trägolv finns även möbler av danska möbeldesignern Ole Wanscher. Maier är känd för att utsmycka sina butiker med konstnärer han beundrar för att ge kunderna en inblick i Thomas som person.

www.BalHarbourShops.com

UPPTÄCK DET MULTIKULTURELLA MIAMI

Nyligen öppnade ett helt nytt besökscenter för turister: Coconut Grove Village West Visitor Center. Här kan besökare ta del av broschyrer, kartor och få en överblick över sevärda attraktioner, evenemang och upplevelser i Miami. Coconut Center ligger i galleriet KROMA och har öppet dagligen mellan 10–18. Turistorganisationen Greater Miami Convention & Visitors Bureau (GMCVB) ligger bakom det nya besökscentret och förhoppningen är att fler turister och lokalinvånare ska inspireras att besöka det ”dynamiska, mulitkulturella områden. Liknande besökscenter finns även i stadsdelarna Little Haiti, Historic Overtown och Little Havana.

www.CoconutGrove.com

UPP
Translate »