Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Den ändlösa grekiska sommaren

Dodecanese omfattar de Dodekanesiska öarna i regionen  de sydöstra Egeiska öarna och det är det soligaste hörnet i Grekland. Tolv stora öar och många mindre är omgivna med kristallklart vatten, har sandiga eller steniga stränder, viktiga arkeologiska fynd, imponerande bysantinska och medeltida monument samt unika traditionella bosättningar väntar besökarna.

Rhodos, huvudstaden i Dodecanese, är en ö som är idealisk inte bara för dem som vill koppla av utan också för dem som söker en actionfylld semester! Med sina ljusgröna kullar, rika gröna dalar och oavbruten linje med gyllene stränder är Rhodos verkligen en välsignad plats.

Rhodes-Anthony Quinn Beach Foto: GNTO Archive

Kos är den tredje största ön Dodecanese  med sandstränder, turkosa vatten, frodig vegetation, forntida och medeltida monument, trädkantade breda vägar, stora torg, parker, en utmärkt stadsplan och ett omfattande nätverk för bara rutter. Öns varumärke är dess medeltida slott (Nerantziá Castle) som ligger vid ingången till hamnen.

Kos, Kamari Foto: GNTO/Y.Skoulas

Patmos, är världen över känd som en helig ö för det är platsen där Saint John skrev uppenbarelseboken. Patmos är en idealisk destination för naturälskare tack vare dess spetsliknande kust, rena klippor och vulkanjord.

Patmos Foto: GNTO/E.Fili

Kárpathos. En ö som är välsignad med ett överflöd av bäckar, tallskogar, vingårdar, olivlundar, steniga grottor (som faktiskt är hem för monachus monachus) och bergslandskap. Kárpathos är ett paradis för naturentusiaster och älskare av djup rotad tradition.

Karpathos Apella Beach Foto: Municipality of Karpathos

Kastelorizo ligger vid den östliga änden av Grekland, ett stenkast från den turkiska kusten. Dess huvudbyggnad är fylld med glattmålade hus med enastående arkitektur, otroliga inspirerande kyrkor och pittoreska gränder. Smaka på öns traditionella godis katoumári och stráva, och anordna en båttur till Galazio Spileo, den största och mest spektakulära havsgrottan i Grekland.

Kastelorizo Foto: GNTO/Merakos

Oändliga mil av kristallklart vatten, konstant solsken, explosiva lokala smaker och fantastiska  solnedgångar.

För mer information: https://travel.gov.gr/#/  och https://greecehealthfirst.gr/. samt www.visitgreece.gr  

Gällande rådande situation i Grekland beträffande Covid 19 besök https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

UPP
Translate »