Sverige

De bästa julmarknaderna i Sverige 2024

Julen är en magisk tid i Sverige, och en av de mest älskade traditionerna är att besöka julmarknader. Dessa marknader sprider glädje, värme och julstämning i hela landet. Här är en lista över några av de bästa julmarknaderna i Sverige som du inte vill missa.

Julmarknad på Skansen – Stockholm

Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, blir en sagolik plats under julen. Denna ikoniska marknad bjuder på en autentisk svensk julupplevelse. Besökare kan njuta av traditionell julmat, hantverk och föreställningar med historiska och folkkulturella inslag. De söta små stugorna, upplysta med julbelysning, ger en nostalgisk känsla som tar dig tillbaka i tiden.

Julmarknad Skansen 
Julmarknad

Öppet Fredag-söndag mellan 24 november och 17 december Mer information hittar du här

Julmarknad på Liseberg – Göteborg

Liseberg, en av Sveriges mest populära nöjesparker, förvandlas till en gnistrande vinterunderland vid jul. Här kan du åka karuseller, dricka glögg och handla presenter samtidigt som du njuter av imponerande ljusinstallationer. En av höjdpunkterna är ”Jul på Liseberg,” en underhållande show som sprider julglädje bland besökare i alla åldrar.

Julmarknad Liseberg

Öppet 18 november till den 7 januari med vissa avvikelser. Mer information hittar du här.

Gamla Stan – Stockholm

Julmarknaden i Gamla Stan i Stockholm är alltid vacker, men den blir ännu mer magisk under julen. De smala gränderna och pittoreska torgen fylls med doften av nybakat bröd, glögg och kanelbullar. Här hittar du traditionellt svensk julhantverk och presenter från lokala konstnärer. En speciell händelse är Lucia-tåget som tågar genom staden den 13 december, lysande med stearinljus.

Öppet 25 november till 23 december. Mer information hittar du här

Malmö Julmarknad – Malmö

Malmö Julmarknad är en av de mest omfattande i Sverige. Den äger rum på Gustav Adolfs torg och erbjuder en mångfald av aktiviteter och erbjudanden. Här kan du prova allt från internationella delikatesser till traditionella svenska julrätter. Det finns också ett omfattande utbud av hantverk och presenter, perfekta för att hitta den unika gåvan.

Öppet Fredag-söndag mellan 24 november och 17 december. Mer information hittar du här

Ge dig ut på en oförglömlig resa och upptäck de bästa julmarknaderna i Sverige

De bästa julmarknaderna i Sverige

Sverige har något att erbjuda alla som älskar julmarknader. Oavsett om du besöker de pittoreska gränderna i Gamla Stan i Stockholm eller njuter av nöjesparkens glans på Liseberg i Göteborg, kommer du att uppleva den äkta svenska julstämningen. Så bunta upp dig i dina varmaste kläder och ge dig ut på en oförglömlig resa genom Sveriges bästa julmarknader.

Du kanske också är intresserad av julmarknader i Europa?

Foto: Press
To Top
Translate »