MAT OCH DRYCK

CHILL OUT ORGANIC RIESLING

Nu lanseras ett nytt elegant vin från det populära vinvarumärket CHILL OUT. 

CHILL OUT Organic Riesling är det enda ekocertifierade rieslingvinet i Systembolagets sortiment som finns på treliters Bag in Box. Vinet är friskt och fruktigt och passar perfekt till nygrillad fisk, ljust kött eller säsongens alla skaldjur.

CHILL OUT Organic Riesling är producerat i Rheinhessen och tappat i Mosel, välkänt för sitt stora kunnande om just rieslingviner. Rheinhessen är den största av Tysklands 13 vinregioner och en tillbakablick i historien visar att romarna var de första vinodlarna i området, som också kallas för ”regionen med de tusen kullarna”. Det är här, i det böljande landskapet, som rieslingdruvorna trivs och dominerar.

Riesling är en populär grön druva med hög fruktsyra som trivs i svala klimat. Den är en av sommelierernas stora favoriter då den med sin friska fruktighet är en utmärkt matchning till många olika sorters mat. Det asiatiska köket, fisk och skaldjur, ljust kött, chèvre och gröna grönsaker är några förslag på smaker och maträtter där rieslingvinet kommer till sin fulla rätt.

CHILL OUT Organic Riesling är från 2019, vilket var ett lyckosamt vinår i Rheinhessen med genomgående skördar av god kvalitet. Årgången har med fördel gett något lättare viner än året innan, och är omtalad för sin härliga friskhet. 

CHILL OUT är en uppskattad, okomplicerad och modern serie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Varumärket lanserades 2002 och kom snart att bli ett av Sveriges mest sålda viner. Förutom att erbjuda omtyckta viner, ligger CHILL OUT i framkant när det kommer till hållbara och miljövänliga förpackningslösningar med lättviktsflaskor i glas, PET eller Bag in Box. Just förpackningar är den största källan till föroreningar i vinindustrin. Nyheten CHILL OUT Organic Riesling säljs i Bag in Box, vilken har 90 procent mindre klimatpåverkan än en vanlig, tung glasflaska.

CHILL OUT Organic Riesling är ett elegant och ekocertifierat torrt vitt vin med en frisk och fruktig doft. Smaken har trevliga inslag av päron och lime. Den passar utmärkt som en aperitif eller till någon av de ovan nämnda maträtterna. Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment.

CHILL OUT Organic Riesling
Artikelnr: 78998
Pris: 249 kr
Volym: 3000 ml
Förpackning: Bag in Box
Alkoholhalt: 11,5 %
Ursprung: Rheinhessen, Tyskland

UPP
Translate »