MAT OCH DRYCK

CHILL OUT FIRAR 20 ÅR

CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck.

Efter 20 år uppdateras design och logotyp på samtliga boxar från CHILL OUT. Tanken är att underlätta konsumentens val med serverings- och mattips och smakikoner på förpackningarna samtidigt som de tydligare ska spegla vinets värld och ursprung.


– Den nya designen ska kittla en nyfikenhet för vinvärlden utan pekpinnar och förmedla en inbjudande och vinös känsla. CHILL OUT vill göra allt för att underlätta konsumentens val samt kittla ett vinintresse för såväl ursprungsregionen, vinet och matmatchningar
, berättar Anna Bastin Löwgren, Wine & Portfolio Development för CHILL OUT.

Chill Out Chardonay, Southern Eastern Australia
Chardonnay från South Eastern Australia har ren, gulfruktig och lite tropisk fruktighet med lätt fatkaraktär. Detta är en omtyckt stil av favoritdruvan Chardonnay som många älskar att ha som husvin år efter år och passar lika bra som sällskapsdryck som med mat.

Smakprofil: Ett fräscht, fruktigt och smakrikt vin med ekfatskaraktär. Smaken bjuder på citrus och örter, med lätta tropiska inslag såsom ananas, mango och honungsmelon med en liten lätt ton av vanilj från fat på slutet. Passar till grillade grönsaker, grillad kyckling, ugnsbakad lax, grillad halloumi, getostsallad och salt plockmat.

CHILL OUT Chardonnay Bag-in-Box 3-liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 22280.
Pris: 209 kr.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon, South Eastern Australia
En generös, smakrik och druvtypisk Cabernet Sauvignon från Australien som passar både som sällskapsvin och till mat.

Smakprofil: Smakrikt, generöst rött vin med mycket typicitet av druvan Cabernet Sauvignon där mörka bär såsom björnbär, mörka körsbär och svarta vinbär möter viol och lakrits och för med sig en kryddighet på slutet. Medelfylligt vin med lång, generös eftersmak och härlig fruktsötma och en elegant örtighet. Passar till grillade kötträtter, grillad halloumi eller lammracks.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon bag-in-Box 3 liter finns i Systembolagets ordinarie sortiment, nummer: 6873.
Pris: 215 kr.

UPP
Translate »