UTVALT FÖR DIG

DET MENINGSFULLA ÄR LYX

Det meningsfulla är lyx

Strandhäng i solstolen lockar allt mindre lyxresenären – nu älskar man att känna pulsen av destinationens autentiska hjärta. Meningsfulla upplevelser på resan får alltså allt större betydelse, framför att komma hem med ett par brunbrända ben. Accor Hotels har sammanställt trenderna som styr lyxresenärerna under 2017.

  1. Autentiskt – är den röda tråden. Att fånga den lokala kulturen och få vara med om autentiska kulturella upplevelser ligger högt på listan. Detsamma gäller för restaurangturister och cocktailkonnässörer som allt mer förlitar sig på lokala insidekällor för att få tips om de hetaste kockarna, topprestauranger och unika möjligheter till annorlunda smaker.
  2. Privat och avskilt. För många välbärgade är integritet den ultimata lyxvaran. Resmål som erbjuder total avskildhet för att vara ifred med sina egna tankar eller ha dedikerad kvalitetstid med vänner och familj kommer att locka de mest kända och välbärgade resenärerna.
  3. Hälsan är den största rikedomen. Det var Gandhi som sa det en gång i tiden. Och för lyxresenärerna är just välbefinnande och att hålla sig i form något som prioriteras högt – även under semestern. Spa, träningsanläggningar och hälsomenyer har därför seglat upp på listan över lyxresemål. Bara i år förväntas turismen inom wellness att växa femtio procent snabbare än den totala turismökningen.

FOTO: PRESS

UPP
Translate »