MAT OCH DRYCK

CASK CURATION SERIES SHERRY EDITION SÄLJS PÅ BUKOWSKIS

Den exklusiva whiskykollektionen – Cask Curation Series Sherry Edition – hyllar The Dalmores unika whiskyframställningskonst och visar upp den avgörande roll som fatlagringen spelar i framställningsprocessen. Kollektionen som innehåller tre exklusiva whiskys lanseras i en oerhört begränsad upplaga om endast 150 set världen över, varav ett har allokerats till den svenska marknaden. Samlingen kommer att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 11–13 december till utropsprist om 380 000 SEK.

Cask Curation Series Sherry

The Dalmores Cask Curation Series Sherry Edition är höstens kanske mest exklusiva dryckeslansering. Genom samlingen presenterar mann även den hyllade vinproducenten González Byass från Jerez de la Frontera i Spanien. Deras partnerskap med The Dalmore sträcker sig drygt 100 år tillbaka i tiden genom exklusiva fatutbyten. I denna lansering har tre exceptionella whiskys som lagrats på utsökta och noggrant utvalda González Byass-fat som gjorts tillgängliga exklusivt för The Dalmore’s whiskytillverkare.

Cask Curation Series Sherry Edition är vackert presenterad i en specialtillverkad läderresväska som är handgjord i Florens, Italien. Varje produkt är buteljerad i en ikonisk Dalmore-flaska smyckad med en matchande krage. Varje set innehåller tre buteljer om 700 ml.

  • The 26 Year Old, lagrad i sällsynt González Byass 2002 Vintage, Fat Nr. 4
  • The 28 Year Old, lagrad i mycket sällsynt González Byass 30-åriga Matusalem Sherry-fat
  • The 43 Year Old, lagrad i mycket sällsynt González Byass 30-åriga Apostoles Sherry-fat
Cask Curation Series Sherry
Cask Curation Series Sherry
Cask Curation Series Sherry

The Dalmore Distillery i Skottland grundades redan 1839. Idag drivs det med deras Master Whisky Makers Gregg Glass och Richard Paterson OBE i spetsen. Att jobba med väl valda fat från handplockade producenter är en central del av The Dalmore’s whiskyframställning. Det är också det som har gett dem sitt rykte om att vara en av världens mest framstående whiskyproducenter. The Cask Curation Series Sherry Edition hyllar deras drygt 100-åriga partnerskap med en av Jerez de la Fronteras finaste vinproducenter, González Byass, som idag drivs av Master Wine Maker Antonio Flores och hans dotter Silvia Flores. Samarbetet visar deras fantastiska samsyn på hantverket som ligger i dryckesskapande på den här nivån.

Historien om Sherry Edition

Den börjar i Andalusien, där sherryvin har lagrats i magnifika bodegor. The Dalmores whiskytillverkare har härifrån noggrant valt ut de fat som de anser ha bäst potential för att slutlagra whisky. Dessa fat har redan en historia under González Byass, och historien lever vidare när The Sherry Edition slutlagras där till perfektion.

– Skälet till att vi börjar med sherry i den första utgåvan av The Cask Curation Series är att vi under så lång tid arbetat med just sherryfat, berättar Craig Swindell som är Global Brand Ambassador för Dalmore.

Samlingen finns enbart i ett exemplar på den svenska marknaden och kommer att auktioneras ut på Bukowsis. Katalogen släpps den 1 december och auktionen pågår mellan den 11-13 december. Utropspris för setet börjar på 380 000 kronor.

To Top
Translate »