EUROPA

ÄT DIG GENOM KÖPENHAMN I SOMMAR

Sätt dig vid ett informellt långbord och ät tillsammans med tusentals andra – eller i en båt på stadens kanaler.

J52LuvNNjEdcFJc5_vXQkXDUwFwSJbvyToXPKHv_waU

Foto: Nicolai Engel

Köpenhamn: Det här är några av de upplevelser som erbjuds under matfestivalen Copenhagen Cooking i Köpenhamn som pågår under de sista tio dagarna i augusti. I år har Köpenhamn fått rekordmånga Michelin-stjärnor, närmare bestämt 18 stycken, och staden är känd över hela världen som det nordiska kökets huvudstad. I augusti firas nordisk gastronomi under 10 dagar när matfestivalen Copenhagen Cooking öppnar för 11:e gången med allt från Michelin-belönade restauranger till smørrebrød och trivsamma långbordssittningar på stadens gator.

Copenhagen Cooking är ett utmärkt tillfälle att upptäcka ny nordisk mat och festivalen lockar upp till 100 000 gäster varje år. Den är nu inne på sitt 11:e år och intar stadens gator med långbord över hela staden, från den trendiga stadsdelen Vesterbro, känd för det gamla slakteriområdet Kødbyen, till den flotta stadsdelen Frederiksberg med sina parker och rekreationsområden.

Under en av dessa gatumiddagar, Köpenhamns skördefest, med Byhøst (som bokstavligen betyder stadsskörd) som medarrangör, dukas det upp för 2 500 personer under en enorm sittning i Vesterbro, med lokala råvaror och Köpenhamnsbaserad matlagning i centrum.

Middag på Köpenhamns kanaler

pNxI5Mjw2Me_0IX0hlOvyox_0RCJ0PjnuGQzBDce9Sk,g9dHCi6UTjZUKQbcusor0XlCY1DC6aGSn_51LF3MHMY,rf4wSXfbzJ37tUxmT2WkgUIaWSKbZizhxXmYpXQGcJA

Foto: GoBoat

Copenhagen Cooking har också gått ihop med Goboat, ett nystartat företag som ger både turister och Köpenhamnsbor möjlighet att åka på stadens kanaler på egen hand och styra båten.

Festivalgästerna kommer att kunna äta middag med utsikt över Köpenhamn från vattnet, när de seglar runt i staden i koldioxidneutrala båtar. Den lokala italiensk-inspirerade middagsklubben Il Buco kommer att skapa en ekologisk meny till de gastronomiska minikryssningarna.

I år ligger festivalcentret i Torvehallerne, en saluhall med en yta på över 2 400 m2 och stadens främsta matmecka. Under de tio festivaldagarna kan besökarna delta i olika evenemang, vinprovningar, debatter och andra happenings i Torvehallerne.

Fakta:
Evenemang: Matfestivalen Copenhagen Cooking
Tid: 21–30 augusti.
Plats: Festivalcentret i saluhallen Torvehallerne i centrala Köpenhamn – och i hela staden.

För mer information:
www.copenhagencooking.com

UPP
Translate »