UTVALT FÖR DIG

ÅRETS MEST OMTÄNKSAMMA JULKLAPP?

Idag utsätts var tredje kvinna i världen för våld eller övergrepp någon gång under sin livstid. Vid jul och andra högtider ökar våldet. För att öka medvetenheten om ämnet går nu kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna ut med julkampanjen “Stoppa världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor” för andra året i rad. Även nya julgåvor lanseras där pengarna går till att hjälpa våldsutsatta kvinnor världen över.

Totalt sett utsätts en av tre kvinnor någon gång under sin livstid för våld i en nära relation. För många är risken som störst när samhället stannar upp. Pandemin och den globala isoleringen orsakade 15 miljoner fler fall av genusbaserat våld på bara tre månader. (Källa UNFPA estimates global lockdowns in the spring of 2020 caused 15,000,000 extra cases of GBV in just 3 months time.)

– Jul och högtider förknippas ofta med glädje, värme och trygghet. Men för många kvinnor runt om i världen är det en tid av oro, rädsla och våld. Vi hoppas att fler vill ge bort en livsviktig julklapp i år. Alla kan vara med i kampen för att stoppa världens farligaste jultradition, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare på Kvinna till Kvinna.

Kvinna till Kvinna utökar i år sitt utbud av livsviktiga julgåvor. Pengarna från försäljningen går till att hjälpa våldsutsatta kvinnor, stoppa våldet och stärka kvinnors mänskliga rättigheter i de mest utsatta länderna.

Vi gillar speciellt det stilrena armbandet ME Bracelet, designat av Edblad.

Och på kvinnatillkvinna.se/shop finns fler julgåvor att köpa – alla för ett bra syfte. Fler sätt att engagera sig och information om hur man kan bli månadsgivare finns på kvinnatillkvinna.se.

UPP
Translate »