MAT OCH DRYCK

ARDBEG TWENTY ONE – FÖDD UR MOTGÅNGAR

För att hylla både historien och framtiden lanserar Ardbeg Twenty One, som destillerades under den mest turbulenta tiden i Ardbegs historia

ardbeg

Specialutgåvan tillägnas de lojala medlemmarna, kommittén, som ett erkännande för deras viktiga roll att trygga destilleriets framtid.

Den 22 september 2016 finns specialutgåvan i Systembolagets tillfälliga sortiment på systembolaget.se i en begränsad upplaga.

Islay och Ardbeg kan stoltsera med ett tillskott i den prisbelönta samlingen av Limited Editions med Ardbeg Twenty One, en specialutgåva för Ardbegs kommittémedlemmar till minne av den mörkaste tiden i Islays whiskyhistoria. I mitten av 90-talet hade Ardbeg en tung period. Destilleriets väggar var blekta och förfallna, och produktionen hade krympt rejält. Några få, inklusive Mickey Heads som numera är destilleriets chef, avsatte ett fåtal fat för Ardbegs framtid. Lite senare kom The Glenmorangie Company till räddning och Ardbegs framtid tryggades.

Strax därefter bildades Ardbegs kommitté för att trygga destilleriets framtid. Idag består kommittén av över 120 000 medlemmar i 130 länder.

– Twenty One är ett utmärkt bevis på Ardbegs önskan om bevara och föra arvet vidare. Jag är lycklig över att få dela Ardbeg Twenty One med våra medlemmar. Kommittén har investerat mycket för att säkerställa framtiden för destilleriet och det är inte mer än rätt att de ska få dela frukterna av vårt turbulenta förflutna, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg. Ardbeg Twenty One är icke kylfiltrerad och buteljerad vid 46 ABV.

Destillerats beskrivning: Denna ljust gyllene whisky ger smakupplevelser av tjärliknade rök, glass och svartpeppar med växtbaserade toppnoter. Dess pepprighet övergår till smaker av lakrits, kol, pepparmint och kryddig vanilj, med en lång avslutning av stenkolstjära, anis och rökigt smör.

Artikelnummer: 20207-01 Pris: 3 499 kronor

UPP
Translate »