MAT OCH DRYCK

AMERICAN BAR UTSEDD TILL VÄRLDENS BÄSTA BAR

När The World’s 50 Best Bars nyligen presenterade årets topplista knep en av AccorHotels klassiker förstaplatsen. American Bar på The Savoy i London, som förra året hamnade på en andraplats, blev i år utsedd till världens bästa bar av den årliga listan som hyllar topparna inom den internationella dryckesindustrin.

Årets vinnare, The American Bar på The Savoy i London, är en erkänd klassiker bland världens barer som skapat och förfinat drinkar i mer än 125 år. Baren öppnade 1893 och är idag det äldsta ”vattenhålet” i London. Här mixar bartenders nya och klassiska drinkar, ”pre-theater martinis” eller Manhattans för sena kvällar. Det var också här som den klassiska drinken White Lady skapades. Många av världens mest ikoniska drinkar är förevigade i hotellets klassiska The Savoy Cocktail Book från 1930 som ofta nämns som en bibel för alla bartenders. 2010 renoverades The Savoy för närmare 2,3 miljarder kronor där hotellet återfick sin historiska och lyxiga glans.

The World’s 50 Best Bars är en årlig omröstning där 500 av världens främsta drinkexperter väljer ut sina favoriter bland världen barer. Listan är den ultimata guiden till de bästa barerna och dryckesdestinationerna. Årets domare beskrev den 128-åriga baren som ”en av de viktigaste cocktaildestinationerna som finns idag” och ”i framkant bland världens barer”.

– Detta är en otrolig framgång för American Bar och ett mycket stolt ögonblick i min sjuåriga karriär som huvudbartender här. Vi bevarar det arv och världsomspännande rykte som baren har byggt upp under sina 128 år, och visar att American Bar fortsätter att vara ledande inom branschen efter så många år, säger Erik Lorincz, chefsbartender på American Bar.

UPP
Translate »