MAT OCH DRYCK

AMARULA VEGAN

För att alla ska kunna ta del av marulafruktens goda smaker lanseras nu Amarula Vegan – en gräddlikör helt fri från mejeri och laktos. Amarula Vegan har toner av karamell, vanilj, gräddig kokos och marulafrukt.

Bakom varje flaska Amarula finns ett omsorgsfullt hantverk. När marulafrukten blivit ljusgul och stor som ett plommon faller det till marken. Frukten plockas sedan från marken för att bli till Amarula. Destillatet lagras i två år på små ekfat och när färsk kokosgrädde och ytterligare marulaextrakt adderas får vi en smakrik vegansk gräddlikör med kvalité i fokus.

Amarula Vegan smakar milt av karamell, vanilj och krämig kokosnöt tillsammans med komplexa toner av den distinkta marulafrukten. En smakrik växtbaserad likör där marulafrukten på ett elegant vis vävs samman med kokos. Den passar att dricka som den är eller som ingrediens i en cocktail.

Vår senaste nyhet Amarula Vegan skapar en möjlighet att dela marulafruktens särskilda och goda smak med fler. Med Amarula Vegan vill vi erbjuda en vegansk gräddlikör som inte tummar på smaken eller kvalitén, säger Martina Talmet, Senior Brand Manager på Anora.

Med ursprung i Sydafrika arbetar Amarula med flera intiativ för att värna om människorna och naturen som är en del av gräddlikören. Genom fonden The Amarula Trust arbetar Amarula med initiativen The Handwork Hub, Herd och Wildlife Direct. The Handwork Hub tillverkar Amarulas tofsar som syns på sidan av varje flaska. Företaget ägs och drivs av de arbetande kvinnorna själva. HERD och Wildlife Direct syftar till att främja och skydda elefanter.

I Sverige finns Amarula i tre varianter: Amarula Cream, Amarula Raspberry & Chocolate och Amarula Vegan.

Återigen har den Stellagalan-nominerade bartendern Bella Porcile varit i farten och i och med lanseringen av Amarula Vegan presenteras ett drinkrecept där hantverk och naturliga råvaror står i fokus – Amarula Vegan Coco & Goose. Och nedan hittar du hennes recept på Amarula Vegan Coco & Goose

AMARULA VEGAN COCO & GOOSE

Amarula Vegan Coco & Goose är en svalkande cocktail med smak av kokos och krusbär gjord på Amarula.

Ingredienser (1 drink):
6 cl Amarula Vegan
2 cl grön curaçao
3 cl krusbärssyrup
Zest från 1 lime
Krusbärsssyrup:
Färska krusbär
Strösocker

Gör så här:
1. Måtta upp Amarula Vegan, grön curaçao och krusbärssyrup i en blender
2. Riv ner limezesten
3. Toppa med krossad is
4. Mixa allt i blendern tills du får en slushig konsistens
5. Häll upp i ett glas och pynta med krusbärskrispet
6. Servera med sked och sugrör

Gör din egen krusbärsssyrup:
1. Dela alla krusbär
2. Lägg de delade krusbären i en burk med lock och täck med strösocker
3. Låt stå ett par dagar tills allt socker smält
4. Blanda om och sila sedan av den söta syrupen
5. Mixa resterna från krusbären och bred ut på en plåt
6. Låt torka på ca 70 grader i ugn över natten

För en snabbvariant av denna drink kan man byta ut krusbärssyrupen mot exempelvis flädersaft.

Artikelnr: 57332
Pris: 239 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 15.5 %


UPP
Translate »