Annons från Grekiska Statens Turistbyrå

Allt du längtar till är Grekland!

Välbefinnande gäller inte bara fysisk hälsa. Det är en allmän känsla, en inre stråle av hälsa, kraft och skönhet. Det är en pågående process. Grekland är det perfekta förslaget för psykologisk och fysisk hälsa och sökandet efter välbefinnande!
Termiska och mineraliska naturliga terapeutiska källor dyker upp på 850 platser över hela Grekland.

Vouliagmeni-Athens Riviera

Du behöver inte kliva på en färja för att komma undan livliga rörelsen i den grekiska huvudstaden: ta en kort bussresa och du hittar fantastiska lokala stränder längs den skyddade Saroniska viken.


I öster ligger Vouliagmeni -bukten, dess strand ligger på ett vackert läge, före berget Hymettus. En marina och en stag av privata stränder är dess varumärken medan den pittoreska hamnen erbjuder fantastisk utsikt över de avlägsna öarna i Saroniska viken.

Vouliagmeni-sjön, bara fem minuters promenad från det lilla torget i stadens centrum, ligger ”sjunkit” (Vouliagmeni betyder nedsänkt). Sjöns mineral- och bräcka vatten känns helt silkeslen medan du simmar medan det enligt uppgift läker för reumatism och artrit!

Vouliagmeni Lake, Foto: GNTO/Y. Skoulas

Läs mer på: Vouliagmeni Lake

Evia är den näst största ön i Grekland och den tredje största i östra Medelhavet och den ligger nära Aten.
Aidipsos ligger i Evia och förmodligen den mest kända kurorten i Grekland! Denna söta lilla stad ligger i norra Evia och är ansluten till fastlandet med färja från Arkitsa i Fthiotida -regionen i centrala Grekland, bara 152 km från Aten eller 1.40 timme med bil längs National Highway E75. Det går också att ta en buss från Aten.
De helande egenskaperna hos Aidipsos termiska källor är kända sedan antiken och nämns faktiskt i Plutarch, Strabo och Aristoteles skript.

Aidipsos ,Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer på: Evia

Kamena Vourla resort ligger 178 km norr om Aten och är en av de mest kända orterna i Grekland eftersom dess terapeutiska egenskaper har varit välkända i många århundraden. Runt 1926 upptäckte kemisten Michail Pertesis den exceptionellt höga radonkoncentrationen i vattnet, som ansågs vara ett stort värde för människors hälsa.

Kammena Vourla Foto: GNTO/M.Mandreka

Loutraki ligger vid foten av berget Geraneia, byggt i den norra delen av Korintiska viken, en kuststad som är internationellt känd för sina termiska källor och spa.

Loutraki Foto: GNTO Archive

Läs mer på: Loutraki Thermal Spa

Kos är den tredje största ön i Dodekanesos med sandstränder, turkosvatten, frodig växtlighet, antika och medeltida monument, trädkantade breda vägar, stora torg, parker, en utmärkt stadsplan och ett omfattande nätverk endast för cyklar. abrupt djup omgiven av branta stenar. Där kan du hitta varma termalbad.

Kos, Thermes Foto: GNTO/Y.Skoulas

Läs mer på: Kos

Ikaria är en plats med ett rikt mytologiskt förflutet, och det har kopplat sitt namn till den mytiska figuren Icarus. Sandstränder, rinnande vatten, berg och grönskande sluttningar utgör öns majestätiska lättnad.
Ikaria är också känd för sina termiska källor, unika i hela världen för sin kemiska sammansättning och strålning. Dessutom är den oöverträffade lokala livsstilen med ett unikt arbets-viloprogram, de berömda festivalerna med traditionella danser, de lokala sätten och sederna mycket imponerande funktioner för besökarna.

Ikaria, Prioni Beach, Foto: Region of N. Aegean

För mer information: https://travel.gov.gr/#/  och https://greecehealthfirst.gr/. samt www.visitgreece.gr  

Gällande rådande situation i Grekland beträffande Covid 19 besök https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

UPP
Translate »